Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Az első X-be lépett a Nefelejcs Népdalkör

10 éves lett a makói Nefelejcs Népdalkör. Ez alkalomból kilenc népzenei csoportot hívtak el a makóiak, ezzel is kedveskedve a műfaj kedvelőinek.

Gajáta Fanni – Makó

Pontosan tíz éve, március 24-én alakult meg a Nefelejcs Népdalkör. A jubiláló csoport rengeteg helyen járt, új barátságokat kötött más-más városban, településen, illetve több minősítőn is részt vett. Kabai Lajosné, a népdalkör vezetője kiemelte, megalakulásuk után hamar részt vettek országos és megyei minősítőkön: nagyon büszkék az országos arany fokozatra, amelyet már három alkalommal érdemeltek ki.

A jubiláló rendezvényre Csanádpalotáról, Földeákról, Hódmezővásárhelyről, Királyhegyesről, Mindszentről, Mórahalomról, Deszkről, Ásotthalomról és Apátfalváról érkeztek. A Nefelejcs vezetője elmondta, ezekkel a népdalkörökkel, citerazenekarokkal nagyon jó kapcsolatot ápolnak.

A fellépést Weszelyné Véghseő Henriett Mária képviselő nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, a népzenei találkozó egész magyar nép ünnepe is a mai világban.

navigate_before
navigate_next

– Különösen hálásak vagyunk ma Önöknek, minden népdalkörnek, kórusnak és citerazenekarnak, akik valóban küldetést vállalva fenntartják, éltetik és továbbadják azt a kulturális örökségünket, melynek köszönhetjük, hogy megmaradtunk, hogy népünk létezik, és amelynek köszönhetjük, hogy ma magyar Magyarországon élhetünk. Büszkék vagyunk arra, hogy városunkban is működik egy ilyen értékőrző csoport, a Nefelejcs Népdalkör – fogalmazott a képviselő.