Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Állásajánlat is született a Galamb borona piknikén

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola a makói magbörzével összevont borona pikniket. Nemcsak a végzős diákok mutatkoztak be ezen a rendezvényen, hanem az iskola pedagógusai is.

Gajáta Fanni – Makó

Sikeres volt a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző borona piknikje, ahol a végzős galambos diákok mutatkoztak be az érdeklődő szülő, gyerekek és gazdák számára. Horváth Zoltán igazgatótól megtudtuk, több állásajánlat is született a délután során, ugyanis az algyői Boldizsár Istvánnál akár már holnap kezdhetnének a diákok: nagy szakmai tudással rendelkező traktorosra mindig szüksége van.

– Növénytermesztéssel foglalkozunk és olyan 6-700 hektáron gazdálkodunk. Kukoricát, napraforgót, repcét is termesztünk – tudtuk meg a gazdától. – Arra gondoltunk, hogy eljövünk erre a napra, hogy kapcsolatokat építsünk. A tanárok nagyon segítőkészek ebben.

Ezen a napon nemcsak a tanulók, hanem maga az iskola is bemutatkozhatott. Többek között megkóstolhatták a Helyi Diák Termékeit, a tanárok előadásokat is tartottak, illetve a Bruder János Kertbarát Körrel közösen magbörzét is tartott az intézmény.

navigate_before
navigate_next

Csonka János mezőgazdasági gépésztechnikusnak tanul. Annak idején azért választotta ezt, mivel édesapja és nagyapja is ebben dolgozott. A végzős tanuló a szakmájában szeretne dolgozni.

– Már érdeklődtem egy vásárhelyi cégnél, ahol mezőgazdasági gépésztechnikusokat keresnek – tette hozzá János. A diák szerint a fiatalok változó véleménnyel vannak a mezőgazdaságról: van, aki megtalálja a szépséget benne, de van, aki lenézi. – Pedig minden gépesítve van, nagyon modern gépekkel lehet dolgozni. Szerintem van jövője a mezőgazdaságnak.