Hírek Térség

A csanádpalotaiak szeretnék, ha ismét lenne fizioterápia

Rója István, az MSZP-P országgyűlési képviselője fórumot tartott Csanádpalotán. Az érdeklődőktől megtudta: a palotaiak munkahelyeket és az egészségügyi ellátás javulását szeretnék.

Gajáta Fanni – Csanádpalota

Rója István, a MSZP-P országgyűlési képviselője hazajár Csanádpalotára: a szocialisták jelöltje a fórum előtt körbe is járta a várost és megjegyezte, hiányolja az egykori fürdőt, ahová gyerekkorában is járt, azonban a focipálya ma már kulturáltabb, mint egykor volt.

– Csanádpalotán jobb lett-e az élet? – kérdezte a fórumon megjelentektől Rója István. Kovács Sándor elmondta, a főtér szép lett, a sportcsarnok is elkészült, azonban az orvosi ellátás nem az igazi: nincs állandó orvos – ugyanis Makóról járnak ki a doktorok -, fogorvos sincs és a fizioterápia is megszűnt, mióta elromlott a gép. A csanádpalotai úgy érzi, elöregedik a város.

A fórumon a csődről is szó esett. A helyiek úgy vélik, ezt a jelenlegi polgármester okozta, így nem lehet visszafelé mutogatni. Rója elmondta, a polgármestereket a lakosság választotta, így mindegy, milyen színben irányítják a várost – ha megválasztják, nem fog kivételezni senkivel. Azonban jövő ősszel önkormányzati választás lesz, így ismét a lakosság dönthet – véli a jelölt.

A jelölt a programjáról is beszélt: elmondta, ha a lakosság bizalmat szavaz az MSZP-nek és neki, akkor megszűnik a túlárazás, illetve a kisembereket fogják támogatni, őket kell sikeressé tenni. Elmondta, a vidék a mezőgazdaságban gondolkozhat: akár külföldre is termeljen a régió.