Hírek Kiemelt hírek Makó

Nem kizárt, hogy kiönthet a Maros

Kozák Péter, az ATIVIZIG igazgatója elmondta, fennáll az a lehetőség, hogy a Maros még idén kijöhet a medréből. Arra kéri a lakosságot, hogy az érintett területen lévő értéktárgyakat még időben helyezzék biztonságos helyre.

Gajáta Fanni – Makó

A Maros magyarországi szakaszán erős áradás indult meg, és a hó olvadása után még tovább emelkedhet a folyó vízszintje. Kozák Péter, az ATIVIZIG igazgatója portálunknak elmondta, mivel éjszakánként hideg, fagypont alatti, nappal pedig fagypont közeli hőmérsékletek vannak, lesznek, ennek következtében az áradás sokkal enyhébb intenzitással valósulhat meg.

– A Maros magyarországi szakaszán jelenleg, jelentősebb további vízszintemelkedésre nem számítunk, azonban fontos azt elmondani, hogy nem tudjuk annak a lehetőségét kizárni, hogy a hóval határolt vízkészletek a hullámtéri területek elöntése nélkül le tudnának folyni Makó térségében is –fogalmazott ATIVIZIG igazgatója.

Az ATIVIZIG arra kéri a lakosságot, hogy az érintett területen lévő értéktárgyakat helyezzék biztonságos helyre, ugyanis nem kizárt egy erősebb áradás, azonban fontos kiemelni: rendkívül árvízveszély még nincsen.