Hírek Kiemelt hírek Térség

Nagy kihasználtsággal működik a palotai sportcsarnok

Az elmúlt négy évben Csanádpalotán is sok beruházás valósulhatott meg. Az egyik legjelentősebb a városi sportcsarnok, amelyet nemcsak a helyiek, hanem a szomszédos településen élők is szívesen igénybe veszik. Idén még megújul az idősek klubja és új helyre költözik a gyermekjóléti szolgáltatás is.

Gajáta Fanni – Csanádpalota

Előszerettek használják ki a sportcsarnokot a Csanádpalotaiak. A 259 millió állami támogatásból épült létesítményben többek között taekwondo edzéseket, fociedzéseket és röplabda-vándorkupát is szerveznek. Utóbbit havonta egy alkalommal rendezik meg a sportközpontban.

– A sportcsarnokban taekwondo edzések, női alakformáló tornák, a csanádpalotai öregfiúk focizása, tótkomlósi  focikedvelők téli edzései, a Bozsik-programban szereplő U7, 9 és 11-es csapatok felkészülései és az általános iskola különböző programjai valósulnak meg heti rendszerességgel. A fennmaradó időpontokban kisebb csoportok szervezésében sportprogramok kerülnek megrendezésre. A Csibész Csanádpalotai Ifjúságért Egyesület havonta röplabda vándorkupát szervez – tudtuk meg Makán Andrásnétól, a Csibész Egyesület elnökétől.

Zajlik az élet a palotai csarnokban – Makó Híradó

Az épület átadása óta egyre nagyobb igény van a sportra a városban, sőt olykor még a Békés megyei Tótkomlósról is átjárnak ide edzeni. A korábbi évente kettő helyett már havonta szerveznek röplabda tornát is. Nagy Szabolcs – Csanádpalota – Eddig ősszel és tavasszal rendeztünk röplabda bajnokságot, de idén már akkora lett rá az igény, hogy minden hónapban – mondja Makán Andrásné.

Nemcsak a sportcsarnok épült fel Csanádpalotán, hanem elkészülhetett az a kerékpárút is, amely a város és Kövegy között kapott helyet. Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester elmondta, a helyiek is szívesen tekernek rajta.

Lázár Jánosnak, a térség országgyűlési képviselőjének köszönhetően visszafizették azoknak a szennyvízberuházás árát, akik szerződést kötöttek. Így közel 200 millió forintot utalhattak vissza a lakosságnak, amelyet a házaikra költhettek. Ahogy a makói térségben, így Csanádpalotán is megvalósult az ivóvíz program, azonban a polgármester hozzátette, remélik a legjobbak ebben az ügyben.

Még ebben az évben 68 millió forintból megcsinálják a csapadékvíz elvezetést, illetve 23 millió forintból a művelődési ház nagyterméből konferenciatermet alakítanak ki. Egy belügyminisztériumi, 30 milliós támogatásnak köszönhetően megvalósulhat a polgármesteri hivatal vízszigetelése is, amely az év végéig el is készül. Továbbá a gyermekjóléti szolgáltatás új helyre költözik: erre 35 millió forintot kapott a város, illetve 31 millió forintból energetikailag újítják fel az idősek klubját.

– Azt gondolom, hogy olyan jelentős összegű fejlesztések történtek az elmúlt években, ami mindenképpen azt támasztja alá, hogy a Miniszter úr nagyon a szívén viseli ennek a térségnek és külön-külön minden településnek a sorsát. Mindig pontos információval rendelkezik, hogy melyik településen mi történt és nagyon jó az együttműködés. Mindenképpen szeretnénk, ha a továbbiakban is Lázár Jánossal tudnánk együtt dolgozni – fogalmazott Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester.