Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Már készül a Pótnagyik bográcsgulyása

Ahogy Bakacsi Pálné már elárulta, március 24-án szombaton közel 600 adagnyi bográcsgulyást készítenek a makói pótnagymamák. A nagy munkát már megkezdték, rengeteg szorgos kéz dolgozott a régi tűzoltóság ebédlőjében.

Gajáta Fanni – Makó

Minden szorgos kézre szükség volt az egykori tűzoltóság ebédlőjében: a makói pótnagyik helyi civil szervezetekkel közösen megkezdték az előkészítést a holnapi főzésre. Bakacsi Pálnétól megtudtuk, holnap közel 600 adagnyi bográcsgulyásat készítenek.

– Mindenkit szívesen várunk, aki eljön ide a régi városházára 12 órára. A rászoruló családok mellett szóltunk a város és a kertészet közmunkásainak, a Csokonai utcai Sorsok Házában lévőknek és a helyi roma önkormányzaton keresztül a családoknak is, hogy jöjjenek el és egyenek egy tál bográcsgulyást – fogalmazott Margó néni.

Az étel baráti felajánlásokból születhet meg: Szabó Ferenc nyugalmazott tűzoltó parancsnok a 350 literes bográcsot adta a közösbe, Kádár József 20-20 kiló hosszú gyökeret, répát és 1 mázsa burgonyát, Fekete János 20 kiló vöröshagymát és 1 kiló fokhagymát, Farkas Éva Erzsébet polgármester 60 kiló húst ajánlott fel.  Az óföldeáki tésztagyárban készül majd a csipetke is, amely a gulyásba kerül.

Ehhez a sok alapanyag feldolgozáshoz sok ember kellett, aki előkészítette. Csirik Erzsébet és Farkas Mária számára sem ismeretlen a nagy tételben való főzés, ugyanis mindkettejüknek nagy a családja.

 – A tizedik unokám érkezik idén, így amikor összejön a család, 22 főre kell főzni, de idén karácsonykor már lesz egy huszonharmadik is, aki remélem, már a húslevesemet megkóstolja majd – mesélte Erzsike, a Hagymás Nyugdíjas Klub elnöke. A 22 főre való főzéshez akár napokkal előre előkészül.

– Nekem hét unokám van: 5 fiú és 2 kislány. A kedvencük a bundás kenyér, a tyúkhúsleves és rengeteg rántott hús csirkemell húsból – vette át a szót Marika, a Pótnagyik egyik alapító tagja. – Úgy látom, a város jól fogadja a kezdeményezésünket, a tábort már most is várják a szülők és a gyerekek egyaránt.

One Response

  1. Országosan is követendő szép példa! Gratulálok!

Comments are closed.