Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Hősi parancs, felmentett város, a Jobbik hazugságai, Esztergályos Cili titkai. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Parancs

A hősök példája.

Hárommillió forint pályázati támogatásból harminc, az első világháborúban elesett hősi halott síremlékét újíttatta fel az önkormányzat Csongrádon, a katolikus köztemetőben – tudósít a Delmagyar.hu.

„Farkas Sándor országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum által kiírt pályázat teremtett lehetőséget a hadisírok felújítására. – Nem szabad megfeledkeznünk a hősökről, akik halálukig hűek maradtak esküjükhöz, teljesítették a parancsot, és harcoltak, példát mutatva az utódoknak – mondta a képviselő.”

Felújították az első világháborús hősök síremlékét

Mi, csongrádiak, főleg a fiatalok, nem is nagyon tudtuk, hogy a temető ezen részén az első világháborúban elesett katonák nyugszanak – mondta Bedő Tamás, Csongrád polgármestere szerdán a felújított síremlékek avatóünnepségén. – Megemlékezéseink során, mindenszentekkor, vagy a hősök napján, mindig a második világháborús síroknál tartottunk megemlékezést.

Mentesítés

Fellélegzett Hódmezővásárhely.

Lázár János is tett egy kört a csütörtökön megnyitott északi elkerülőn – számol be róla a Promenad.hu.

„A miniszter hivatalos Facebook-oldalán gratulált Hódmezővásárhelynek és mondott köszönetet Orbán Viktornak a reggel megnyitott északi elkerülő kapcsán. A 38,5 milliárd forintos beruházás mintegy 15-20 ezer jármű forgalmától mentesíti a várost. A hivatalos átadásra május 31-ig kerül sor, az út azonban használható.”

Lázár János is tett egy kört a megnyitott északi elkerülőn (videó) – A hírek főutcája

Mutatjuk a videót! A miniszter hivatalos Facebook-oldalán gratulált Hódmezővásárhelynek és mondott köszönetet Orbán Viktornak a reggel megnyitott északi elkerülő kapcsán. A38,5 milliárd forintos beruházás mintegy 15-20 ezer jármű forgalmától mentesíti a várost. A hivatalos átadásra május 31-ig kerül sor, az út azonban használható.

Lovaglás

A Jobbik hazugságai.

Morvai Krisztina EP-képviselő a Magyar Nemzet Online-nak arról beszél, a „jobbikos fiúk” fiúk nem amiatt szakítottak korábbi politikájukkal, mert átértékelték azt, hanem akkor hazudtak, amikor radikálisként definiálták magukat.

„Eredetileg sem volt közük azokhoz az eszmékhez, amelyek egy radikális fellépésben látták a nemzet felemelkedésének lehetőségét és szükségességét, egyszerűen csak a politikát lovagolták meg, hogy előre juthassanak.”

„Eljátszották a Jobbikban a nemzeti politizálást”

Azt gondoltam, hogy a Jobbik 2010 előtt mondott igazat, ám most beismerték, valójában akkor hazudtak – nyilatkozta lapunknak Morvai Krisztina EP-képviselő. „Több harcostársamat ejtették” (Fotó: MH) Nehéz szavakat találni Mirkóczki Ádám nyilatkozataira – mondta lapunknak Morvai Krisztina annak kapcsán, hogy a Jobbik szóvivője a minap pártja cikcakkjai kapcsán úgy fogalmazott: „Igazából mi nem azok voltunk, akiknek láttattuk magunkat.

Titok

Cili öröme.

A rengeteg munka mellett férje és fogadott unokái tartják fiatalon a Kossuth-díjas művésznőt, Esztergályos Cecíliát, aki a Lokál Online-nak vall.

„Amikor 41 éves koromban találkoztunk, már lenyugodtam. A hosszú házasságnak nincs titka, mert minden ember más. Alapfokon tolerancián, megértésen és szereteten múlik. Mindig számíthatok rá, és segít nekem, akárcsak a testvéreim – áradozott Cili. Férje nemcsak hű társa a színésznőnek, de általa két csodálatos unokát és egy családot is kapott.”

Esztergályos Cecília: Lenyugodtam, mire a férjemmel találkoztunk

Esztergályos Cecília örömében elsírta magát, amikor megtudta, hogy idén Tordai Teri mellett ő kapja a Kossuth-díjat. Cili a Lokálnak elárulta, hogy a rengeteg munka mellett férje és fogadott unokái tartják fiatalon. Egyik délután épp próbáról értem haza, amikor a férjem szólt, hogy üljek le és figyeljek rá.