Kiemelt hírek Makó Színes

Gyerekek és felnőttek együtt adták elő a passiót

Dramatikus játékkal színesítve, zenés-énekes formában mutatták be a ma reggeli szentmisén Jézus szenvedéstörténetét a makói Szent István Király templomban. Az alkalmon Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere is részt vett. A különleges passiót március 25-én, Virágvasárnapon 9 órakor ismétlik meg.

Szabó Anita – Makó

A nagyböjti időszak kezdetének számító Hamvazószerda óta készül 40 diák és felnőtt, hogy a több mint félórás zenés-énekes előadást a lehető legtökéletesebben adja elő. A passió Jézus szenvedéstörténetét meséli el és a Húsvétot megelőző vasárnap mutatják be a katolikus templomokban, általában énekes formában. Néhány esztendeje ez a produkció Makón már zenekari kísérettel és dramatikus játékkal is kiegészült, hogy a hallgatók minél teljesebben élhessék át az élményt. – Az idén, a korábbi évekhez képest több újítás is tapasztalható. A Szent István Zenekar a SZIGNUM énekkarával és az egyházközség tagjaival együtt készült az alkalomra. Ezen kívül, most nem csak zenés lesz a passió, hanem meg is elevenedik majd a szereplők játékán keresztül – avatott be az előadás hátterébe Reiszné Surinás Piroska karvezető, akitől megtudtuk, hogy ezúttal a Szent Márk evangéliuma szerint dolgozták fel a történéseket.

A szereplők a jelképes, korabeli ruhákban, zsoltár és prófétai szövegeket előadva jelenítették meg az eseményeket. Ez utóbbiakkal Pálfai Zoltán plébános egészítette ki a forgatókönyvet. Az egyházközség vezetője már több ízben vállalta Jézus szerepét, így tett ezúttal is. Mellette a főbb szerepekben a Szent István Egyházi Általános Iskola pedagógusai, jelenlegi és volt diákjai, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói és az egyházközség tagjai szerepeltek.

A sokszínűen bemutatott passió, melyet Mészáros Ildikó tanárnő, a SZIGNUM pedagógusa rendezett, komoly közösségformáló erőnek is bizonyult, hiszen gyerekek és felnőttek közös munkájának köszönhetően jött létre. A főpróbának számító pénteki előadáson részt vett Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet asszony is, aki a lelket mélyen megérintő élményként jellemezte a programot.

navigate_before
navigate_next