Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Az internet veszélyeiről és a káros szenvedélyekről tanulhattak a diákok

Komplex bűnmegelőzési előadásra invitálta a Makói Fiatalok Akadémiája a helyi iskolásokat. A diákoknak többek között az internet veszélyeiről is beszéltek és egy rabszállítóba is beülhettek.

Gajáta Fanni – Makó

A mai világban már nincs olyan ember, akinek ne okostelefonja lenne – amelyen persze a közösség oldalakat is használja. Azonban sokan nincsenek tisztában, hogy milyen veszélyeket rejthet az internet világa. Ezért is fontos, hogy az egyik legbefolyásosabb korosztályt a diákokat megszólítsák ezzel a témával. Decsiné Oláh Zsuzsanna főtörzsőrmester erről tartott előadást ma a Hagymaházban. Mint elmondta, fel szeretné hívni a fiatalok figyelmét a veszélyekre, illetve hogyan használják helyesen és tudatosan a Facebookot.

– A diákok érdeklődőek, mert én úgy gondolom, sok új dolgot tudok nekik mondani. Viszont kapok visszajelzéseket: ekkor elmondják gyerekek, hogy milyen rengeteg mindenre nem is gondolnak, de mindenképpen figyelnek majd a jövőben – tette hozzá a főtörzsőrmester.

Péley Domokos Ágoston nemcsak szórakozásra használja a számítógépet, hanem dolgozik is rajta. A József Attila Gimnázium 10. osztályos tanulója elárulta, még nem találkozott semmi gyanússal az interneten.

– Néha rátalálok egy-egy nem hiteles oldalra, ami hamis dolgokat állít, bár szerintem ez nem bűncselekmény, ugyanis bárki szerkeszthet oldalakat, közösségi hálókat – fogalmazott Ágoston.

Drimba Tibor főtörzsőrmester a káros szenvedélyekről és a börtönről is beszélt a fiataloknak. Ezzel kapcsolatban Borsi János ezredes a megnyitó beszédében hangsúlyozta, mérlegelni kell mindenkinek, hogy hol az a pont, amikor megálljt kell parancsolni.

Czirbus Gábor alpolgármester is köszöntötte a diákokat. Mint elmondta, a bűnmegelőzés témájáról nem lehet eleget beszélni, boncolgatni kell, hogy a veszélyeket elkerülhessék a diákok és az idősek – akiknek már szintén volt előadás erről a témáról.