Hírek Kiemelt hírek Makó

A makóiak megérdemlik az elkerülőt

Húszan kértek segítséget Lázár Jánostól a mai makói fogadóóráján. A térség országgyűlési képviselője a fejlesztésekről is beszélt a városvezetéssel.

Nagy Szabolcs – Makó

Makóról és a térségből is eljöttek segítséget kérni a térség országgyűlési képviselőjétől a fogadóórájára. Lázár Jánostól megtudtuk, számos föld ügyben, támogatási ügyben, nyugdíjak, szociális támogatások, gyógyszertámogatás ügyében keresték fel. Többen eljöttek például azok közül a termelők közül is, akiknek minden terményük odaveszett, amikor nem rég kigyulladt egy hűtőház Makón.

– Ez egy nagyon speciális és egyedi ügy, egyelőre annyit tudunk, hogy nem emberi mulasztás okozta, hanem műszaki probléma okozta a tüzet. A termelők azt kérték, hogy próbáljunk segíteni, hiszen nem volt biztosításuk. 60 millió forint káruk keletkezett, ők tönkre fognak menni, ha nem kapnak támogatást. Azt ígértem, hogy ennek alaposan utána járok és hétfőn folytatjuk ezt a kérdést, megnézem, hogy valamelyik állami kártalanítási alapból tudunk-e segíteni – mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János a képviselő testülettel a következő évek lehetséges makói fejlesztéseiről is beszélt, átnézték az Ipari Park fejlesztési területeit is, illetve hogy a Maros-parton milyen beruházásokra lenne van szükség. A legfontosabb azonban a kiszombori elkerülő út témája volt.

– A Temesvár felől érkező kamion forgalom nem tudja másként megkerülni a várost, ezért aránytalanul nagy terhelés van Makón. Itt az idő, hogy a város is kapjon elkerülőt, megérdemlik a makóiak – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

A tervezés és előkészítés folyamata már megkezdődött, ugyanis Farkas Éva Erzsébet polgármester is azt szeretné, ha a 4,5 kilométer hosszú út minél hamarabb megvalósulhatna.