Hírek Kiemelt hírek Térség

Trianoni emlékművet szeretne készíteni Nagylak

Locskai Zoltán, Nagylak polgármestere ezzel is megkereste Lázár Jánost, a térség országgyűlési képviselőjét. A település vezetője megválasztásakor a közösségépítését tűzte ki célul, ezt szeretné folytatni az elkövetkező időben is.

Gajáta Fanni – Nagylak

Az elmúlt 4 évben sok szempontból fejlődött Nagylak: évente több mint 10 millió forintból kapott jó néhány utca új útburkolatot – áprilisban a Maros utcában kezdődik meg a munka -, 50 millió forintból megújulhatott a művelődési ház, a közbiztonság növelés érdekében 26 kamerát telepíttek a településre, 9 millió forintból. 

Locskai Zoltán megválasztáskor elsődleges célul tűzte ki a közösségépítést. A polgármester elmondta, tavaly több sikeres programot sikerült megszervezni, ahová a falu apraja-nagyját elhívták. A nemzeti ünnepeken kívül most már megtartják például a gyereknapot, a karácsonyt és a húsvétot is. Elindult heti egyszer a jóga és a zumba, illetve a település kisbuszával a szabadkai piacra és Mórahalomra is ellátogattak. A közösségépítésről nem mond le a polgármester: az egykori óvoda épületéből fitnesztermet szeretnének kialakítani, ahol egy gyereksarok is helyet kap. A gyerekeknek életmód tábort, a szülőknek szemléletváltó előadást szerveznek. Szeretné a generációkat is összehozni. A helyi nyugdíjas klub pedig ott segíti a települést, ahol lehet.

– Gyarmati András idejében, és persze most is ott vagyunk, ha felkér minket Zoli. Utoljára a nőnapot szerveztük meg közösen, ahol az igazfalvi nyugdíjasok is részt vettek. Sokfelé megyünk kirándulni is – mondta Bohak Lászlóné, a helyi nyugdíjas klub vezetője. 

Hamarosan megkezdődik az önkormányzat épületének a felújítása. A 38 millió forintos beruházásból többek között napelemet telepítenek és hőszigetelik a létesítményt. 

– Nagy öröm lenne számunkra, ha a magyarcsanádi kerékpárutat meghosszabbítanák a határig, így Nagylaktól egészen Kiszomborig lehetne tekerni. Ezzel kapcsolatban már megkerestem Kakas Bélát, a megyei közgyűlés elnökét is – fogalmazott a polgármester.

Lázár Jánost, a térség országgyűlési képviselőjéhez is nyugodt szívvel fordult Locskai Zoltán, több ügyben is. Mint elmondta, egy tervekkel teli listát küldött el a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, hiszen hozzá bármikor lehet fordulni az elképzelésekkel. Idáig is sok mindenben támogatta Nagylakot az országgyűlési képviselő.

– Lázár János személyében egy kiváló, segítőkész embert kapott a térségünk. Ilyen emberre van szükségünk a jövőben is – hangsúlyozta a polgármester. – Ő az, akinek ha azt mondják, hogy Nagylak, tudja, hogy merre van. Többek között ezért is fordultam hozzá olyan ügyben is, mint egy trianoni emlékmű felépülés, ugyanis mint tudjuk, Nagylakot súlyosan sújtotta a békediktátum.