Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó bombázói, forradalmi okoskóla, szivárványos identitásfeladás, Katinka és Shane párterápiája. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Profizmus

A lányok és a labda.

Nem volt okuk szégyenkezni a fiúkhoz képest a női focistáknak, akik a tavaszi középiskolai sporthét keretében rúgták a bőrt Makón – állítja a Delmagyar.hu.

„Megtudtuk, még olyan is van a lányok közt, aki profi labdarúgó-karrierről álmodik, és ez meg is látszott a teljesítményükön.”

Makón a lányok is labdába rúgnak

A legjobban azt szeretem a fociban, hogy meg tudom mutatni, ebben is jobbak lehetünk a fiúknál! – mondta a makói Návay-iskola női focicsapatának kapitánya, Papdi Patrícia. Ő már 10 éve focizik; azért kezdte el, mert a családban mindenki rúgta a bőrt, még az édesanyja is.

Okoskóla

Vadiúj nedű.

A Promenad.hu egy forradalmian új kólafajtát talált az egyik vásárhelyi boltban, és azonnal rá is cuppant.

„Az alkoholmentes sör már csak egy lépés a guminő felé – tartja a népszerű mondás. Nos, akkor körülbelül ez is az lehet, merthogy az első néhány korty után joggal merülhet fel bennünk a kérdés: mitől kóla ez?”

A Promenád bemutatja: “okoskóla” – A hírek főutcája

Egy forradalmian új kólafajtát találtunk az egyik vásárhelyi boltban, így azonnal kikaptuk a hűtőből, hogy megkóstoljuk. Vegyesek az érzelmeink. Zéró cukor, zéró kalória, koffeinmentes – így hirdeti legújabb kólafajtáját az egyik világszerte ismert üdítőgyártó cég. A kulcsszavak láttán az emberi kíváncsiság persze elkezd dolgozni, ezért szerkesztőségünk néhány tagja nem is tudott ellenállni, hogy kipróbálja az új nedűt.

Másnap

Jövőkép nélküli összeborulás.

Az ellenzéki pártok teljes identitásfeladást hajtottak végre, így a választónak fogalma sincs, hogyan képzelnék el az ország működtetését, ha hatalomra kerülnek – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Hogyan döntik majd el, hogy kinek a programja alapján kormányozzák az országot? Honnan tudják, ki kapta a több szavazatot, ha visszalépkednek egymás javára, elveszítve ezzel a töredékszavazatokat? Majd átlagolnak, hogy te ennyit kaptál, én meg ennyit, és ezért én leszek a góré?”

Mi lesz majd másnap?

Hol közelebb, hol távolabb állnak egymástól, irányvonalaikban, módszereikben különböznek egymástól. A választópolgár ismeri ezeket a meghatározásokat, tudja, melyik párt mit képvisel, és eszerint le is tudja rá adni a szavazatát. Ismeri az irányvonalat, ami mentén megkapja a közelebbi és távolabbi jövőképet. A Fidesznél világos az irány, tudjuk, ki a vezető, látjuk a jelölteket.

Pletyka

Párterápián a sztárpár.

Hosszú Katinka ötlete alapján párterápia próbálja rendezni házasságát a háromszoros olimpiai bajnoknő és férje, Shane Tusup – közli a Bors Online.

„A lehetséges béküléssel kapcsolatban a lap megkereste Hosszú Katinka édesapját, a volt válogatott kosárlabdázó Hosszú Istvánt. Örülnék, hogyha türelmesen várna mindenki arra, hogy mi kerekedik ki ebből az egészből – fogalmazott Hosszú apuka, aki hangos nevetéssel cáfolta azt a legújabb uszodai pletykát, miszerint várandós a bajnoknő.”

Párterápiára viszi férjét Hosszú Katinka

Újra kezd egymásra találni a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup. Az amerikai tréner már a budai lakásából is elköltözött. Talán hogy közelebb legyen kedveséhez? – Katinka már november óta nem lakik itt, Shane pedig né­hány héttel ezelőtt költözött el – mondta a Borsnak a sportoló pár volt szomszédja a budai társasháznál.