Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Kékbe öltözött az ovi a víz világnapján

A környezettudatosságra, a víz és az élőlények kapcsolatának fontosságára hívták fel a figyelmet az Erdélyi püspök utcai óvodában a víz világnapján. A hagyománynak számító programon játékos feladatokon keresztül tapasztalhatták meg a gyerekek, mivel is tehetik szebbé, tisztábbá a bolygót.

Kiss Dániel – Makó

Hat helyszínt járhattak végig az ovisok, ahol játékos és elgondolkodtató feladatokkal találkozhattak: szedhettek szemetet a tengerből, horgászhattak, festhettek, sőt, esőcseppek is lehettek, végigjárva a csapadék útját.

– Azzal, hogy saját tapasztalatokat szereznek ebben a témában, ez segíti a munkánkat abban, hogy beépül a gyerekek személyiségébe, és nem csak a gyerekébe, hanem olyan gondolatokkal térnek haza, amivel esetleg a szüleiket és a tágabb környezetüket is rá tudják venni a takarékoskodásra, arra, hogy a családtagok is jobban vigyázzanak a vízre – mondta el Bába Andrásné, az intézmény vezetője.

navigate_before
navigate_next

Kovács Zselyke is részt vett az állomásokon, mint elmondta a mai napon festettek is: a víz folyamát, hegyekkel és felhőkkel, a tengerbe pedig halak és tengeri csillagok vannak, szemetelni pedig nem szabad a vízbe. Az gyerekek ráadásul nemcsak a víz világnapján, hanem a mindennapokban is találkozhatnak azzal, mennyire fontos is az élőlények és az állatvilág megóvása, hiszen az intézményben teknősöket is nevelnek az ovisok.

Az évben a madarak és fák napjára is nagyon készülnek az intézmény pedagógusai, hiszen a Maros-partra látogatnak, a természetben figyelik meg a madarakat és a fákat, hogy mit is jelentenek számukra, miért is kell rájuk vigyázni.