Hírek Kiemelt hírek Makó

Monspart Sarolta is részt vesz az Angyalsóhaj sportnapján

Közel 30-an keresték fel Farkas Éva Erzsébet polgármestert a szerdai fogadóóráján. A város első emberéhez szociális-és munkaügyben, illetve járdaprogrammal kapcsolatban fordultak a lakók. Április közepén egy jótékonysági sportnapot szervez az Angyalsóhaj Alapítvány, amelyre Monspart Saroltát hívják meg.

Gajáta Fanni – Makó

Mintegy harmincan éltek a lehetőséggel és mentek el Farkas Éva Erzsébet polgármester a fogadóórájára. A város első emberét többek között szociális- és munkaügyben keresték fel – három embernek már sikerült is segítenie a polgármesternek -, de volt, aki szociális alapon tűzifát kért a hidegre való tekintettel. Egy személy a járdaprogrammal kapcsolatban érdeklődött, illetve volt, aki az elmaradt szemétdíjak miatt érkezett a polgármesterhez. A csatornadíj is terítéken volt, hiszen emiatt is érkeztek Farkas Éva Erzsébethez. 

Szekeres Mihályné, a MENYUKE vezetője egy közösségi kérdés miatt kereste fel a polgármestert. Az Angyalsóhaj Alapítvány április 21-én egy jótékonysági sportnapot tart, amelynek bevételéből egy gondozóházat hoznak létre. Ehhez a rendezvényhez fog csatlakozni a MENYUKE.

– A csoportos nordic walking gyaloglást szeretnénk beindítani ebben az évben és a polgármesterrel megállapodtunk, hogy az április 21-ei programhoz csatlakoznánk. Erre az alkalomra Monspart Saroltát szeretnénk elhívni Makóra, azonban a polgármester beleegyezése nélkül nem szeretném önállóan megtenni ezt, ezért a sportnap részleteit egyeztetni fogjuk ma – fogalmazott a MENYUKE vezetője. Szekeres Mihályné hozzátette: a nordic walking nemcsak egészséges, hanem felér egy pszichológussal is, hiszen a gyaloglás közben remekül el lehet beszélgetni mindenről.