Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói árvízveszély, lelakatolt kebabos, politikai prostitúció, papír nélküli szerelem. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Árvízveszély

A Marosra várva.

Három évtizedes hórekord a folyó vízgyűjtő területén, azaz idén kiönthet a Maros – a Delmagyar.hu az ATIVIZIG igazgatójával beszélget.

„A szakember azt mondja, a tél végi, kora tavaszi időszak árhullámainak kialakulását, nagyságát a vízgyűjtőt borító hó leolvadásának körülményei befolyásolják. Ha lassan melegszik az idő, és közben kevés lesz az eső, a vízszint lassú növekedésére és alacsonyabb vízállásokra lehet számítani, de ha a hőmérséklet gyors emelkedését többnapos, nagy esőzések kísérik, ezek heves árvizeket válthatnak ki, rendkívül magas vízállásokkal.”

Három évtizedes hórekord a folyó vízgyűjtő területén – idén kiönthet a Maros

Az elmúlt tél folyamán a Maros vízgyűjtő területén nagy mennyiségű hó halmozódott fel – erősítette meg lapunknak Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) igazgatója. Az olvadás kezdetekor, március elején a hóban tárolt vízkészlet az elmúlt 30 évben az ebben az időszakban eddig előfordult legnagyobb érték körüli volt.

Íz

Lelakatolt kebabos.

A Promenad.hu arról ír, hogy még mindig rejtély, mi lesz a hódmezővásárhelyi török étterem sorsa.

„A felirat egy része is lekopott, a nyitvatartási idő azonban még látszik valamennyire. Így hát nem tudnak mást tenni a dönert és a kebabot imádók, mint más helyen keresni az egzotikus, különleges ízeket.”

Továbbra is síri csend a török étterem körül – A hírek főutcája

Még mindig rejtély, hogy végleg bezárt, vagy csak téli szünetet tart az Andrássy utcai Pera étterem. Olvasónk küldött néhány fotót a vásárhelyi belvárosban lévő török kajáldáról, ahol körülbelül másfél hónapja zárt ajtók és befóliázott ablakok fogadják az arra járókat.

Látvány

Politikai prostitúció.

Toroczkai László Jobbik-alelnök szerint semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel – írja a Mandiner.hu.

„A Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, hogy pártja a legerősebb ellenzéki erő, ezért nincs miről tárgyalni az LMP-vel. Hozzátette, hogy szerinte az LMP kezd úgy viselkedni, mint egy politikai prostituált, emellett egyébként sem szíveli a pártot. Toroczkai kijelentette: Nemcsak az értékrendünk áll nagyon távol egymástól, hanem én személy szerint is rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától is.”

Toroczkai: Az LMP úgy viselkedik, mint egy politikai prostituált | Mandiner

A Jobbik alelnöke szerint pártja a legerősebb ellenzéki erő, és nincs miről tárgyalnia az LMP-vel. Toroczkai László újságírói kérdésre fejtette ki kedden, hogy szerinte semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel. A nyilatkozatot azt követően tette az alelnök, hogy Vona Gábor pártelnök és Szél Bernadett, az LMP társelnöke egyeztetett.

Teszt

Papír nélküli szerelem.

Pásztor Anna énekesnő korábban DNS-tesztet csináltatott, hogy megtudja, ki az igazi édesapja, de végül is mindhárom „apajelöltet” szereti – így a Lokál Online.

„Azt gondolom, hogy a családnak, a szeretetnek semmi köze a teszthez. Ez csak egy papír. Éppen olyan, mint a házasság, az sem a papírtól, hanem az összetartozástól lesz kikezdhetetlen kapcsolat két ember között. Én sem vagyok házas, mégis huszonnyolc éve szeretem a kedvesemet – magyarázta Anna.”

Pásztor Anna: Mindhárom apámat szeretem | Lokál

Pásztor Anna korábban DNS-tesztet csináltatott, hogy megtudja, ki az igazi édesapja. Nem csalódott, amikor kiderült, hogy nem a híres rendező, Bereményi Géza az. Az énekesnő a Lokálnak elárulta, örül annak, hogy „három édesapja” van, mert nagyon szereti őket, és idővel a gyerekeinek is elmondja, hogy ki a vér szerinti nagyapjuk.