Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Kandallókat szemlélt, és béremelésről beszélgetett Lázár (videókkal)

Makón az egyik legnagyobb helyi vállalkozást látogatta meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Magyarcsanádon a helyi lakosokkal találkozott.

Pintér M. Lajos

– Képviselői munkám egyik legnagyobb eredményének azt tartom, hogy Hódmezővásárhelyen és Makón 10-ről 3 százalék alá csökkent a munkanélküliség – írja Facebook-oldalán Lázár János, aki Magyarcsanádon és Makón járva arról is beszélgetett a választópolgárokkal, hogy a béremelés tekintetében is sikerült előrelépni, de a következő évek legnagyobb vállalása a Fidesz-kormány részéről éppen a fizetések további kiszámítható, folyamatos növelése lesz.

A magyarcsanádiaknak azt mondta: kulcskérdés, hogy legyen miből megélniük az embereknek, és a közmunka helyett egyre többen piaci állásban helyezkedhessenek el, amiért magasabb jövedelemre tehetnek szert. Figyelmeztetett, az előrelépés feltétele az összefogás és az együttműködés.

Makón a Váll-Ker Kft.-t kereste fel, a legnagyobb helyi magyar vállalkozást, mely makói tulajdonban van. Házigazdája, Tóth István többek között beszámolt róla, hogy a cég folyamatosan fejlődik. Tavaly 31 ezer kandallót gyártottak (ezek 90 százaléka külföldi, német, dán, angol piacra jut), idén 35 ezret terveznek, míg egy közel 1 milliárdos uniós pályázatnak köszönhetően örömteli módon fejlődnek, bővülnek, azaz jövőre már a 40 ezres darabszámot is megcélozhatják.

Lázár János kiemelte, a vállalkozás 400 embernek ad munkát, jobbára makóiaknak, és példamutató, mi több, dicséretes, hogy évről évre jelentősen emeli a dolgozói fizetését.