Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

A hét feléhez érve sem hagyjuk Önöket reggeli hírösszefoglaló nélkül, ráadásul a költészet világnapja alkalmából egy különleges zenés versfeldolgozást is ajánlunk a reggeli kávé mellé!

MH – összeállítás

Tegnap volt a boldogság napja: a Szikszai diákjai és ovisai flashmobbal köszöntötték ezt a napot. A Karitász 270 családnak segített tartós élelmiszerekből összeállított csomagokkal, ezzel a húsvéti készülődést is könnyebbé téve. A készülődésben az önkormányzat is segít, tízezer forintos Erzsébet-utalvánnyal támogatja a 70 év felettieket a városban.

Első hazai versenyére készül a Continental KirályTeam: a fiatal kick-boxosok az Országos Diákbajnokságon bizonyíthatnak Békéscsabán. Majd egy hónapja nyitott a múzeumban a Más/világ vándorkiállítás, amelyre közel kétezren voltak már kíváncsiak: április 22-ig Ön is megtekintheti a különleges tárlatot!

Gyűlöletből, nem lehet országot, várost és jövőt építeni – mondta el Lázár János tegnapi makói fórumán, amelyen Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett. Rója István Ambrózfalván tartott tegnap fórumot, ahol az oktatásról és a kistelepülések helyzetéről, illetve a nyugdíjakról is beszélt. Kiss Attila Makón várta a lakosságot, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjét a tegnap nyilvánosságra kerülő hangfelvételről is megkérdeztük, amelyben a Jobbik jelöltje, Farkas Gergely pénzt ajánl az LMP jelöltjének, Midi Melániának, ha visszalép. Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere a településen létrejövő fejlesztésekről, és az utóbbi évek munkájáról, illetve a jövőbeli tervekről is beszélt.

A mai napon a Benedekek ünnepelnek, az időjárás 4 Celsius-fok körül alakul, pénteken viszont melegfront érkezik: vasárnap akár 10 fok is lehet. Délután Dr. Kádár Csilla belgyógyász főorvos tart előadást a cukorbetegségről, a lakossági egészségfórumon a kórházzal kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak a résztvevők.

A költészet világnapja alkalmából a makói kötődésekkel is rendelkező József Attila Születésnapomra című versét választottuk, amelyet a Csík zenekar zenésített meg: