Hírek Kiemelt hírek Makó

Fókuszban a cukorbetegség

Dr. Kádár Csilla belgyógyász főorvos előadása során a cukorbetegség témakörét vitatták meg a fórumon. A lakossági beszélgetésen részt vett Dr. Kallai Árpád főigazgató is, illetve Fülöp Kálmánné, a Makói Diabétesz Egyesület vezetője is ellátogatott.

Kiss Dániel – Makó

A cukorbetegség népbetegség, amely a lakosság közel 10 százalékát érinti, így rendkívül fontos a megfelelő tájékozottság a témában, illetve a szűrővizsgálatokon való részvétel, hiszen sokat jelent, ha az ember időben észleli a betegséget. És bár a genetika is meghatározó tényező, sokat tehetünk az életmódváltással is.

– Nagyon sokat tudunk tenni ellene, ha megfelelően étkezünk, mozgunk és próbáljuk az életünket nem a stressz, hanem a sport és a természet irányába fordítani – mondta el Dr. Kádár Csilla.

Fülöp Kálmánné, a Makói Diabétesz Egyesület vezetője is ellátogatott a lakossági beszélgetésre. Mint elmondta, ő maga 32 éve cukorbeteg, és a folyamatos inzulinhasználat, illetve a vércukorszint-mérés mellett sokat mozog és diétázik az egészsége érdekében. Az egyesület vezetője magával hozta a klub programját is: a következő eseményük március 27-én, kedden lesz 14:30-tól a Hajnal utcai épületben. A találkozó a húsvét jegyében fog telni, barka- és ajtódíszeket fognak készíteni a tagok.