Kiemelt hírek Térség

A kiszombori fejlesztéseket egy fideszes győzelem után lehet folytatni

Mindenki menjen el szavazni április 8-án, hiszen a saját sorsáról dönt, nem az enyémről! – jelentette ki Lázár János, a ma esti kiszombori lakossági fórumon. A térség országgyűlési képviselőjelöltje szerint aki a Fideszre szavaz, az Orbán Viktorra és rá fog, aki az ellenzékre, az a káoszra, a kiszámíthatatlanságra, a rombolásra teszi a voksát.

Korom András – Kiszombor
Az Ady Endre Művelődési Házban ma este rendezett fórum elején Szegvári Ernőné polgármester ismertette a jelenleg is a községben folyó fejlesztéseket, majd Lázár János kancellária miniszter, a térség parlamenti képviselője, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje értékelte a község polgármesterével és képviselő-testületével az elmúlt 4 évben végzett közös munkát.

– Mindenki a saját sorsáról dönt az április 8-i választásokon, nem az enyémről – jelentette ki, megköszönve a 4 éves közös együttműködést. Elmondta, 2014-ben sokan kétkedve fogadta a megjelenését, miután a makói és a vásárhelyi választókerületet összevonták. A jogalkotók által kényszerházasságként indult kapcsolat azonban – a fejlesztések kapcsán – hamarosan érdekházassággá változott, s reméli, hogy az a választások után szerelmi házassággá alakulhat.

– A képviselő-testülettel négy éven át azon dolgoztunk, hogyan lehet a községen segíteni. Amikor arra kértem a falu vezetését, hogy fogalmazzák meg, hogy én miben próbáljak meg segíteni, a polgármester asszony azonnal elővett egy listát, hogyan szeretné Kiszombort fejleszteni. Ezeknek az elvárásoknak igyekeztem megfelelni – fogalmazott. Azt is elmondta, hogy a makói turisztikai fejlesztések Kiszombor számára is lehetőséget teremtenek.

Lázár János elmondta, hogy a kormány is megértette, hogy az évtizedeken át elhanyagolt határ menti településeket kell fejleszteni, hiszen itt vannak még gazdasági erőtartalékok, ráadásul az itt élők még szeretnek dolgozni. Míg a ’90-es években a Horn-kormány alatt a szociális segélyezésre építették a rendszert, addig a jelenlegi kormány a munka alapú társadalomban látja jövőt, s ennek eredményeként aki ma akar és tud dolgozni, az kap munkát. Azt azonban elismerte, hogy a bérből nem könnyű megélni, így azt ígérte, hogy újraválasztása esetén azon fog dolgozni, hogy négy év alatt 30-40 százalékkal nőjenek a bérek.

– Magyarországon a minimálbér átszámolva 400 euró, míg Németországban ugyanez 1500 euró, azaz van hová fejlődnünk – világított rá a teendőkre. Elmondta ugyanakkor, hogy napokban járt a makói Váll-Ker Kft-nél, mely igazgatója, Tóth István azt mondta, hogy tavaly 20 és az idén is 20 százalékos béremelést kaptak az ott fizikai munkakörben dolgozók. S szerinte is 30-40 százalékos béremelés szükséges a jó szakemberek megtartása érdekében – mondta.

Hozzátette, hogy a kiszombori és a térség településein elkezdett fejlesztéseket csak egy újbóli fideszes győzelem után lehet folytatni.
– Sok minden felróható a Fidesznek, mely azonban olyan könyv, mely olvasható, igaz a végén ott van a hibajegyzék – utalt a pártot érő különféle vádakra. – Az azonban kiderült, hogy csak mi tudunk kormányozni, s 2015 óta sikeresen meg tudtuk védeni az országot – utalt a migrációra. Elmondta, hogy a választás előtti napon az lesz a legfontosabb kérdés, hogy ki vezeti majd az országot. Két ajánlat van: az egyik a Fidesz, mely Orbán Viktort és a választókerületben Lázár Jánost jelenti. A másik a jelenlegi ellenzék, mely a kiszámíthatatlanságot, a káoszt, a rombolást nyújtja. Korábban ilyen nem volt, hiszen 1994 óta valamennyi választás alkalmából pontosan tudni lehetett, miből is választhatnak az emberek.