Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Interaktív egészségmegőrzés, családok határok nélkül, radikális pálfordulás, utópisztikus budiforradalom. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Önvizsgálat

Újraélesztették Bélát.

Az egészséggel kapcsolatos, közérdeklődésre számot tartó interaktív fórumsorozat indult a hódmezővásárhely-makói kórház orvosainak részvételével – tudósít a Promenad.hu.

„A mell önvizsgálata részletes módszerét Kallai Árpád ismertette, aki elmondta, hogy teljesen alaptalan az szóbeszéd, hogy valaki attól kap rákot, mert a mammográfiás vizsgálaton összenyomják a mellét. Elmondta azt is, hogy érdemes komolyan venni és részt venni az emlőrákszűrésen, melyre a 45-65 közötti nők behívót kapnak. A 40 és 45 évesek, illetve a 65 évesnél idősebbek is elmehetnek erre a vizsgálatra, csak éppen nekik háziorvosi beutalót kell vinniük.”

Bélát az esti teadélutánon többször is újraélesztették – A hírek főutcája

Különféle, az egészséggel kapcsolatos, közérdeklődésre számot tartó fórumsorozat indult hétfő délután a nyugdíjas lakópark teadélutánján. Kovács Endre urológus főorvos előadását követően az érdeklődők Havasi Katalin, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója és Kallai Árpád főigazgató jóvoltából megpróbálhatták hogyan kell újraéleszteni azt, akinek leállt a szíve, illetve, megtanulhatták felismerni a női mellben lévő csomókat.

Kapocs

Családok határok nélkül.

A Delmagyar.hu egy országos programsorozat első, csongrádi állomásáról tudósít, melyen vajdasági és magyarországi családok találkoztak.

„Csongrád az első állomás, mi a Vajdaságot fogadtuk. Debrecenbe az erdélyiek, Nyíregyházára a kárpátaljaiak, Mosonmagyaróvárra a felvidékiek érkeznek majd. Az ilyen események minket is jobban összehoznak. Amikor több szervezési feladatunk van, mint például az elmúlt időszakban, új családok is csatlakoznak hozzánk.”

Családok találkoztak

Több százan vettek részt azon a csongrádi rendezvényen, amelyet a mintegy kilencven szervezetet magába foglaló Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCsSz) és a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete szervezett. A szombati programnak a Vajdasági Magyar Családok Fesztiválja nevet adták, a Sághy sportcsarnokában rendezték. A Bölcső vezetője, Erősné Szabó Mária elmondta: szeretik az ehhez hasonló eseményeket, életre szóló barátságok is köttetnek ilyenkor.

Könnygázfelhő

Jobbikos pálfordulás.

Morvai Krisztina EP-képviselő szerint a végén összeborulnak majd Vonáék a baloldali ellenzékkel, és ez a „horrorkoalíció” be fogja engedni a bevándorlókat – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Figyeljük, hogy mit ígérnek, mit mondanak, mert azt gondolom, hogy azok a régi jobbikos erők, amelyek a könnygázfelhőben erősödtek meg 2002 és 2010 között és különösen 2006-ban, semmilyen körülmények között nem egyezkedhetnek szemkilövetés- vagy migránspárti erőkkel.”

Morvai: Az „egyesült ellenzék” igenis beengedi a migránsokat, ha hatalomra kerül

Minden ellenkező ígérettel szemben az „egyesült ellenzék”, vagyis a most alakuló „horror koalíció” igenis be fogja engedni a bevándorlókat, azaz engedni fog az európai uniós és nemzetközi nyomásnak a tömeges migráció ügyében – hangsúlyozta Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő hétfői elemzésében.

Vécéevolúció

A természet hívása.

Megállíthatatlannak tűnik a kormányzati program miatt elindult vécéforradalom, ami végigsöpör egész Kínán – írja az Origo.hu.

„Az illemhelyeken teljesen automata rendszerek gondoskodnak a szagtalanításról, a bidék elektronikus szenzorai nem igényelnek emberi beavatkozást, és a természet hívása közben, feltölthetők a mobiltelefonok és megtekinthetők a legújabb filmelőzetesek, egyesek szerint ez már sok a jóból. Az új vécék közül számos halk zenével, gondosan megtervezett dekorációval várja használóit.”

Utópisztikusan túlzásba vitték a vécéevolúciót Kínában

Megállíthatatlannak tűnik a kormányzati program miatt elindult vécéforradalom, ami végigsöpör egész Kínán. Ahogy az Origo megírta, Peking egyik legfontosabb, óriási pénzeket megmozgató projektje az utóbbi években az, hogy elegendő mennyiségű és minőségű nyilvános illemhely álljon rendelkezésre az országban. Most azonban, úgy tűnik, a toalett-telepítésekkel átestek a ló túloldalára: a vécék nemcsak díszesek, de annyira modernnek is, hogy sokak szerint ez már túlzás.