Majd egy hónapja, még február 22-én nyílott a miskolci Herman Ottó Múzeum régészei által készített nemzetközi vándorkiállítás a makói múzeumban, melyet eddig 1925-e néztek meg.

MH-Makó
A kiállítás bemutatja a Borsod-Abaúj-Zemplén megye bronzkori kutatásainak legfrissebb eredményeit. Az Északkelet-Magyarország területén nagyjából i. e. 2300 és 900 között élt őseink rejtelmekkel teli világa. A tárlat középpontjában a számos lelőhelyet érintő, legmodernebb kutatási módszerek, valamint az eddigi eredmények különféle értelmezési lehetőségei állnak – természetesen az említett időszakokból származó legszebb leletekkel karöltve.

– Mint ahogyan azt a kiállítás címe is előrevetíti, látogatóinkat egy izgalmas időutazásra hívjuk, ahol térben és időben velünk, régészekkel együtt gondolkodhat majd mindenki az emberi természet és kultúra különbségeiről – vagy épp hasonlóságairól – tudtuk meg Szikszai Zsuzsanna múzeumigazgatótól.

Az elmúlt egy hónap alatt 1925 látogató tekintette meg a különleges tárlatot, köztük 28 csoport- és osztály, akiket tárlatvezetéssel és különböző múzeumpedagógiai foglalkozásokkal vártak. Így kipróbálhatták a régészeti munka alapjait a régészeti homokozóban, készíthettek bronzkori kardokat, ékszereket, és nyomda segítségével bronzkori mintákat is. S tehetik meg mindezt azok is, akik április 22-ig megtekintik a József Attila Múzeum tárlatát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest