Hírek Kiemelt hírek Makó

Húsvétkor is segít az önkormányzat a 70 év felettieknek

Több mint 3300 szépkorú kap tízezer forintos Erzsébet-utalványt a városban. Az élelmiszerre beváltható utalványokat – ahogyan korábban is – a települési képviselők adják át az adott városrészekben.

Kiss Dániel – Makó

Az elmúlt hetekben megkezdték a képviselők az utalványok kézbesítését, amelyre minden 70 év feletti nyugdíjas jogosult, illetve azok is, akik május elsejéig betöltik 70. életévüket. A képviselő-testület még 2017 őszén hozott döntést, hogy húsvétkor is biztosítani tudják az Erzsébet-utalványokat – mondta el Czirbus Gábor.

– Igyekeztem nagyon sok helyre eljutni a hosszú hétvége alatt, de azért 450 Erzsébet-utalványt kihordani nem nagyon lehet 3-4 nap alatt. Ezen a héten is igyekszem eljutni mindenkihez, hogy húsvét előtt legalább tíz nappal mindenki megkapja az utalványt – tette hozzá az alpolgármester. Azok az idősek, akiket pedig nem találnak otthon a képviselők és nem tudják személyesen átadni, azoknak május elsejéig lesz lehetőségük átvenni a polgármesteri hivatalban.

Németh Pálné nagyon örült a segítségnek, mint elmondta a lányának fogja adni, mivel a lányának gyermeke glutén- és laktózérzékeny, és a megfelelő liszt nagyon drága.

– Nagyon szépen megköszönöm az önkormányzatnak, és bocsánatot kérek, hogy így elérzékenyülök, mert nagyon jól esik ez az adomány – mondta meghatódva Rozália.