Kiemelt hírek Makó Színes

Flashmobbal köszöntötték a Boldogság napját a Szikszai diákjai és ovisai

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola 300 óvodása és iskolása flashmobbal köszöntötte a Boldogság napját a Vásárhelyi utcai gyülekezeti teremben. A gyerekek énekeltek és táncoltak, majd szeretetkuponokkal ajándékozták meg egymást.

Korom András – Makó

Az iskolások és az óvodások a Ma rám talál a boldogság című dalt énekelve érkeztek a gyülekezeti terembe, hogy ott énekelve táncolva flashmoboljanak, majd a dal végén megöleljék és szeretetkuponnal ajándékozzák meg egymást. Bár a villámcsődületet eredetileg az iskolaudvarra tervezték a március végi hideg és hó miatt ott nem lehetett megcsinálni ezt a rendezvényt.

A szeretetkuponra a gyerekek mindazokat írták fel, mely miatt boldogok.

Bertus-Barcza Csabáné igazgatótól megtudtuk: szeptember óta mind az óvoda, mind az iskola a „Boldog intézmény” címet viseli. Kollégái a pozitív pszichológia módszerével vezetik az iskolai boldogság órákat, illetve foglalkozásokat.

– Ez az egész óvodai életet áthatja, míg az iskolában a egy-egy órára korlátozódik inkább, de igyekszenek oda is becsempészni ezeket a módszereket. A mai nap egy felhívásra jött létre, hiszen korábban nem tudtunk a boldogság napról, melyet a Jobb Veled a Világ Alapítvány koordinál. Azt kérték, hogy ezen a napon az általuk elküldött Bagdy Bella: Ma rám talál a boldogság című dalával tartsuk meg ezt a rendezvényt – mondta. A Szikszai igazgatója hozzátette: a program fő védnöke Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus.

navigate_before
navigate_next

A boldogságórákon a gyerekek a pedagógusok segítségével sajátíthatják el azt a derűt, pozitív életérzést, mely a mindennapjaikban gyakorolnak. A tanév során tíz örömöt, ebben a hónapban az apró örömök megélését sajátítják el.

Hallgassa meg az igazgatónét, mi is a jelentősége a boldogságnak:

– Énekkel készült erre a napra az osztályunk – mondta 6. a. osztályos Hajdú Zsanett, aki a szív alakú kívánságkuponjára, melyet az egyik ismerősének adott, azt írta: Légy mindig boldog! és labdát és fagyit is rajzolt rá.