Ambrózfalván tartott fórumot Rója István. Az MSZP-P országgyűlési képviselőjelöltje az oktatásról, a kistelepülések helyzetéről és a nyugdíjakról is beszélt.

Nagy Szabolcs – Makó

Buzás Péterrel makói MSZP-elnökkel és Török Miklóssal, a DK makói önkormányzati képviselőjével érkezett Rója István Ambrózfalvára. Buzás Péter a fórum elején elmondta, biztosan mindenki hallott már valamilyen közvélemény-kutatási eredményről, de az igazság ennél sokkal bonyolultabb, ő biztos benne, hogy a három legesélyesebb jelölt (Lázár János-Rója István-Kiss Attila) között nagyon kicsi a különbség, így nüanszok fognak dönteni a választókerületben.

Rója István, mint elmondta, úgy vállalta el a felkérést a jelöltségre, hogy a lehető legtöbb embert szeretné képviselni, pártszimpátiától teljesen függetlenül, ám jelenleg a Jobbik erre nem mutat hajlandóságot.

– Ha ilyen finnyásak vagyunk, hogy az egyik oldalon barátok vannak, a másikat meg nem szeretjük, akkor nem fog menni. Mi is látjuk, hogy van igény a választók részéről az összefogásra, de egyforma mércével kell mérni az ellenzéket – utalt arra, hogy a Jobbik az MSZP-vel és a DK-val sem hajlandó visszalépésekről tárgyalni.

Az MSZP programjából kiemelte, a nyugdíjminimumot duplájára kell emelni, de 100 ezer forint egyébként sem kellene, hogy legyen a nyugdíj. Azt is hozzátette, átlagosan minden tizedik településről hiányzik a háziorvos, a politika pedig ma Magyarországon túlságosan bele avatkozik az egyének életébe.

– Mi, felnőttek 40 órás munkahétben gondolkodunk, egy 11. osztályos gimnazista majdnem 35 órát tölt el az iskolában, és még ezután várjuk el tőle, hogy bevésse a megtanultakat, sportoljon, szórakozzon, barátkozzon. Ahhoz nem kell országgyűlési képviselőnek lenni, hogy lássuk, ez nem jó – tért ki az oktatásra a JAG volt igazgatója.

Rója Istvánnal videó interjút is készítettünk, ebben azt kérdeztük tőle, mi a véleménye a tegnap nyilvánosságra került hangfelvételről, amelyben egy  jobbikos országgyűlési képviselőjelölt a visszalépésért a kampányra költött összeg megtérítését javasolta egy LMP-s jelöltnek…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest