Tartós élelmiszercsomagot adományozott a Katolikus Karitász makói csoportja rászorulóknak ma a belvárosi Szent István Király templomban. A jótékonysági akciónak köszönhetően, 270 család húsvéti készülődése vált könnyebbé.

Szabó Anita – Makó

Nagyböjt időszakában tartós élelmiszereket gyűjtöttek a makói Szent István Király Plébánián működő Karitász csoport tagjai. A jelenleg nyolc önkéntessel működő közösség rendszeresen szervez jótékonysági alkalmakat. – Legutóbb alma adományokat osztottunk szét, múlt héten pedig ruhabörzét tartottunk. Igyekszünk észrevenni, mivel tudunk a legjobban segíteni másoknak. Húsvétkor a hajléktalan szállón élőkhöz látogatunk majd el – tájékoztatott Baranyi Katalin. A makói Szent Erzsébet csoport tagja elmondta, hogy egy helyi bevásárlóközpontnak és a hívek felajánlásainak köszönhetően, 270 csomagot tudtak erre az alkalomra összeállítani. – Konzerveket és gyümölcsöket kaptunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől, ezen kívül rizs, liszt, olaj, tészta és egy kis édesség került a zacskókba. Iskolákon, óvodákon keresztül érjük el a kistérségben a családokat, és azt tapasztaljuk, örömmel fogadják a felajánlásokat – összegzett az önkéntes, aki évek óta részt vesz karitatív akciókban.

Kenézné Kovács Mónika októberben csatlakozott a csapathoz segítőként és nagyon szereti ezt a munkát. – Jó érzés másoknak segíteni. Időt, energiát, kreativitást, türelmet és anyagi hozzájárulást is igényel a feladat, ami aztán kedves szavakban és mosolyban térül meg – indokolta a plusz vállalását a családanya.

A szükséget szenvedőkkel vállalt szolidaritásra hívta fel a figyelmet Pálfai Zoltán plébános az alkalmon. – Jézus mindig eszünkbe juttatja a rászorulókat, akik szerte a világon Istenre és a szeretetre szomjaznak. Legyünk hálásak azokért, akik bármilyen módon próbálják enyhíteni mások szenvedését – hangsúlyozta a helyi katolikus közösség vezetője.

A Katolikus Karitász segélyszervezet, amelynek országos hálózata több mint 20 esztendeje épült ki Magyarországon. Plébániai csoportokban, önkéntesek segítségével folyik a karitatív munka, amelynek legfontosabb célja a szociális segítségnyújtás. A makói Szent István Király plébánián közel öt esztendeje működik Karitász csoport.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest