Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makói postarablók, lázas reakciók, szivárványos roncskoalíció és a világháló gyermekcsapdái. Hétindító koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Csigalassúság

Makói postarablók.

Legalábbis az emberek idejét rabolják a hagymaváros postáján, ebből kerekedett balhé, amit a Delmagyar.hu boncolgat.

„Azon húztam fel magamat, hogy az ügyféltérben még ki is írták: számunkra fontos az Ön ideje – mondja Kiss Gábor, aki hitelközpontot vezet Makón, ezért naponta kénytelen ajánlott levelet és hasonló küldeményeket feladni. – Ha így van, miért szembesülök naponta a csigalassúságú ügyintézéssel? – kérdezte.”

Sorok a makói postán

Makó – Megelégelte egy makói vállalkozó, Kiss Gábor, hogy mivel naponta kell hivatalos leveleket feladnia, a postai sorban állás miatt néha fél óra is elmegy a munkanapjából. Nyilvános Facebook-posztjára rengeteg egyetértő bejegyzést kapott – a posta szerint viszont torlódás csak ritkán fordul elő, és egyébként is csak két ilyen panaszt kaptak tavaly egész évben.

Reakció

Lázban égő gyermekek.

Papp Ferenc csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos a lázcsillapítás manapság vitatott kérdéséről nyilatkozik a Promenad.hu-nak.

„A láz fontos szerepet játszik a szervezet védekezésében, leginkább a betegségekre adott normális reakciónak tekinthető. Éppen ezért a csillapítása sem mindig szükséges, de vannak esetek, amikor ez kívánatos. Elsősorban akkor, hogy ha a láz rossz közérzettel, levertséggel társul.”

A lázcsillapításnak megvan a megfelelő jogosultsága – A hírek főutcája

Ám nem mindegy, hogy kinél és mikor alkalmazzuk ezt a kezelést. Mutatjuk, hogy miért! A héten az Orvos válaszol rovatunk egyik vendége Papp Ferenc PhD csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos, osztályvezető főorvos volt, aki ennek kapcsán a lázcsillapítás manapság vitatott kérdéséről nyilatkozott portálunknak.

Asztal

Szivárványos összeborulás.

A Magyar Hírlap Online azt állítja, az ellenzéki oldalon a ceremóniamester, a politika Osztap Bendere, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök és méregkeverő kezébe vette a dolgok irányítását.

„Az éppen a gyurcsányi politikával szemben létrejött LMP elsőként szavazta meg és üdvözölte az ellenzéki pártok közti teljes összeborulást. Szél Bernadett társelnök, aki néhány hete még ‘leárulózta’ egykori párttársát, Karácsony Gergelyt, amiért beállt a szocialisták közé, most lelkesen közvetít az LMP szerint álbaloldali pártok és a rasszista, antiszemita gyökereitől megszabadulni képtelen cukis Jobbik között. Ultraliberálistól őskommunistáig, néppártos neonácitól zöldmozgalmárig, mindenki egyaránt helyet foglalhat immár a demokrácia asztalánál.”

Szívlapát és múzsacsók

Álláspont. A főpróba Hódmezővásárhelyen sikerült. Jöhet az előadás, immár országosan. Április 8-ig persze akad még némi teendő A ceremóniamester, a politika Osztap Bendere, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök és méregkeverő kezébe vette a dolgok irányítását. Ennek jegyében elérkezettnek látta az időt, hogy vasárnap délután irodájába hívja/rendelje/citálja (tetszés szerint választható változat a megrendelő igényei szerint) a parlamentbe jutásra esélyes ellenzéki pártok vezetőit a végső egyeztetésre.

Iksz

A világháló gyermekcsapdái.

A Zoom.hu Allison Havey és Deana Puccio Szex és lájk és közösségi média könyvét ajánlva arról ír, milyen veszélyek leselkedhetnek a 18 éven aluli szörfözőkre az online térben ha ismerkedésről vagy szexuális tartalmakról van szó.

„Ma már a pornó nem kopott VHS kazettán, narrációval és szaxofonszólamokkal érkezik, hanem tulajdonképpen bárhogyan, a 18-as óvó karikát már egy négyéves kisgyerek is be/ki tudja ikszelni. A szülőknek a megváltozott helyzetet egy megváltozott térben kell(ene) kezelniük.”

Merre csavarog a gyerek az interneten?

Merre csavarog a gyerek az interneten? Ma már egyre kevesebb az olyan szülő, aki eltéved az internet világában, de még a legprofibbak sem tudják feltétlenül, hogyan és miként lehetne megvédeni a gyereküket az online tér legmélyebb bugyraitól. Allison Havey és Deana Puccio Szex és lájk és közösségi média – Hogyan értsünk szót a gyerekünkkel a digitális világban?