Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Úgy tűnik a hólapátoknak március második felében is hasznát vesszük, hiszen az új héttel a tél is megérkezett egy rövid időre. A tegnapi nap legfontosabb hírei mellett azt is eláruljuk, mikor tér vissza a tavasz!

MH – összeállítás

Vasárnap délelőtt a Marosvidék Baráti Társaság tagjai várták húsvéti kézműves foglalkozással a gyerekeket a Hagymaházban, ahol a tojásfestés mellett többek között bőrből karkötőt és kulcstartót is készíthettek.

Sportból sem volt hiány a hétvégén: a CONTITECH Makói KC a Kondorosi KK-t fogadta vendégül, akiket egy izgalmas meccs során végül legyőzött a hazai csapat. Apátfalván vasárnap hagyományteremtő villámtornát szervezett az Apátfalva SC U11-es csapata, amelyen a kiszomboriak, csanádpalotaiak és szegediek vettek részt.

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Csanádalbertire és Ambrózfalvára látogatott. A fórumokon a megvalósult, illetve tervben lévő fejlesztésekről és a munkahelyteremtésről is szó esett.

Márki-Zay Péter annak ellenére is nyomást gyakorol a baloldal jelöltjére, Rója Istvánra, hogy korántsem egyértelmű ki az esélyesebb Lázár János ellen a választókerületben. Rója István azt is elmondta, hogy ő a választók felé vállal kötelezettséget, nem a párt felé.

A népi jóslat szerint Sándor, József, Benedek hozza a meleget, és úgy tűnik szerdán, Benedek napján tényleg elkezd emelkedni a hőmérséklet: pénteken már 6, szombaton 9, jövő hét közepére pedig 13-14 Celsius-fokot is mérhetünk.

A mai napot a Lumineers dalával indítjuk: