Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A Szikszai oviba járni jó

Nyílt napot szerveztek a Szikszai György Református Óvodában. Az intézményben a gyerekek különleges és új módszerrel tanulhatnak olvasni, illetve a boldog életet is fiatal korban megtanulhatják.

Gajáta Fanni – Makó

Bár az időjáráson nem is, de a Szikszai György Református Óvodában már jól látszódott a tavasz: pillangók, madárkák és még a Tavasztündér is jelzi, hogy melyik évszaknak kéne lennie már. A készülődés nem hiába volt, ugyanis nyílt napot rendeztek az intézményben. Bertusné B. Csabáné intézményvezető elmondta, hétfő délelőtt szerették volna megmutatni a szülőknek és a leendő ovisoknak, hogyan is zajlik egy nap a Szikszaiban. 

– Mivel református fenntartású intézmény vagyunk, ezért a keresztény nevelés nagyon fontos, illetve a hitre való nevelés és az önbizalom-építés is. Emellett boldog- és zöld óvoda címet is viselünk. Bevezettünk egy új olvasás-előkészítő programot a nagycsoportosoknak, a Mese-folyamot – fogalmazott az intézmény vezetője.

A Zöld óvoda címet már nem először viseli az intézmény. A Szikszaiban dolgozó óvodapedagógusok évek óta arra törekednek, hogy a gyerekek szeressék, tiszteljék és óvják a természetet. A Föld Világnapja alkalmából a vizek és azok élővilágáról tanulhattak a picik. A boldogság foglalkozás keretén belül az önbizalmat erősítik a kicsikben, illetve óráról órára a derűt és az életszeretet erősítik bennük. Ott jártunkkor több ovis is azt mondta, szeret óvodába járni, mert ott jó. A mese-folyam segítségével pedig könnyebbel tanulhatják meg a betűket, a hangokat a nagycsoportosok.

Szűcs Ildikó kisfiával, Gergővel érkezett a nyílt napra. Az édesanya elárulta, két nagyobb gyermeke, Hanna és János is szikszais volt. Nemcsak amiatt választották ezt az óvodát, mert közel laknak hozzá, hanem mert Ildikó is egykor ide járt.

– Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy a legkisebb gyerkőc melyik oviba járjon, ugyanis Hanna már a Bartókba jár, Jancsi pedig szeptemberben kezd ott. Azért is döntöttem végül a Szikszai mellett, mert közel van, nagyon meg vagyok elégedve az óvó nénikkel, az épület is a szívemhez nőtt, illetve félévkor Hanna kiválóra teljesített az iskolában. 24 gyerek közül két szikszais lett kiváló – magyarázta Ildikó.