Hírek Kiemelt hírek Térség

A héten megnyitják az elkerülőutat a forgalom előtt

Ugyanis a tervezettnél tíz nappal korábban elkészült – jelentette be ma reggel egy, a kopáncsi körhídon tartott sajtótájékoztató keretében Lázár János országgyűlési képviselő. 

MH – Térség

2016 októberében döntött úgy a kormány Orbán Viktor javaslatára, hogy mintegy 38 milliárd forintos beruházással valósítja meg ezt az elkerülő utat. Nekünk, fideszeseknek, és a kormányzatnak mindig fontos volt Hódmezővásárhely, és Vásárhely minden polgára, ezért tartottuk szükségesnek, hogy a város életét érdemben befolyásoló, az itt élők életminőségét meglehetősen rontó teherforgalmat, személyi forgalmat csökkentjük a város területén. A beruházást úgy valósította meg az állam, hogy az önkormányzatnak egy forintjába sem került. – emelte ki a miniszter, majd elmondta: a Vásárhelyt észak felől elkerülő út – mintegy 24 év után – 13,4 km hosszúságban készülhetett el, amelyhez csatlakozik még további 7 kilométernyi út, és kerékpárút. Eddig naponta 15-20 000 jármű haladt át a városon, ám a héten ennek vége lesz. Ezen kívül folytatják a munkát, méghozzá Szeged és Debrecen között a 47-es út négysávosításával – írja a Promenad.

Lázár János arra is kitért: ugyan Vásárhely új polgármestere hadat üzent a kormánynak, ám a magyar kormány egyetlen polgármesterrel sem szeretne háborúzni. Kiemelte: a városnak nem háborúra, hanem békére, szövetségesekre, és együttműködésre lenne szüksége, hiszen Vásárhely fejlődése mindenkinek fontos.

A miniszter ezzel kapcsolatos további gondolatait az alábbi videóban találják:

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2018. március 19.