Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Szórakozás és hagyományőrzés is a húsvéti készülődés

Mára már hagyománnyá vált, hogy a Marosvidék Baráti Társaság húsvéti kézműves foglalkozással várja a résztvevőket. A tojásfestés mellett sok mást is kipróbálhattak a gyerekek, például bőrből karkötőt és kulcstartót készíthettek.

Kiss Dániel – Makó

Megtelt a Hagymaház kreatív alkotókkal és alkotni vágyókkal: a vasárnap délelőtti programon nemcsak megismerkedhettek a kézműves technikákkal az érdeklődők, de sok esetben ki is próbálhatták őket, vagy akár vásárolhattak is elkészült termékeket.

Vargáné Nagyfalusi Ilona a Marosvidék Baráti Társaság alapító tagja és a program szervezője elmondta, hogy több tagjuk is részt vesz a mostani eseményen, akik egyébként tanítónőként, könyvelőként vagy bolti eladóként dolgoznak, ezen a programon viszont egy másik oldalukról is megmutathatják magukat: kézművesként is bemutatkozhatnak. Hozzátette, hogy most voltak Apátfalván is, ahová a település polgármestere, Szekeres Ferenc hívta meg őket még tavaly, és idén is ellátogattak.

navigate_before
navigate_next

Lenhardt Béla szíjgyártó, népi iparművész is kézműves foglalkozással várta az érdeklődőket. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a szakma rejtelmeire, az asztalt teljesen körülvették a résztvevők, hogy kipróbálják magukat a karkötő-, illetve kulcstartókészítésben. Beke Mihályné a Marosvidék Baráti Társaság tagjaként vett részt a délelőttön. Ő a tojásfestést mutatta be a gyerekeknek: a többféle színben és mintában pompázó húsvéti tojások elkészítésére több módszert és technikát is mutatott.

A színes programok pedig nemcsak szórakoztatták a gyerekeket, hanem a családot is összehozták, hiszen sokan a szüleikkel együtt készítették az alkotásokat.