Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Varázslatos tortaköltemények, influenzafenyegetés, Afrika pokla, photoshopolt sztárakrobatika. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Édesszájú

Íz és esztétika.

A Vásárhely24 gyönyörű tortakölteményeket ajánl minden korosztály számára.

„Az édesszájúaknak talán annyira nem számít, hogy milyen a torta díszítése, azonban sokan szeretik, ha az édes íz mellett az esztétika is rangos helyet kap az elkészítéskor. A gyerekek a rajzfilmhősöket formáló tortának örülnek, a tinik számára smink vagy telefon díszítésű tortát ajánlanak a cukrászok. A 40 körüli szülinaposoknak pedig valami jópofa, a korával viccelődő tortát rendelik a haverok.”

10 különlegesen díszített torta – Vásárhely24

Gyönyörű tortaköltemények minden korosztály számára. A jeles napok általában magukban foglalnak egy tortát. Legyen az szülinap, évforduló, farsang, győzelem, egy szépen díszített torta csak emeli a hangulatot. Az édesszájúaknak talán annyira nem számít, hogy milyen a torta díszítése, azonban sokan szeretik, ha az édes íz mellett az esztétika is rangos helyet kap az elkészítéskor.

Védekezés

Visszaszorul az influenza.

Bár az idei járványon már túljutottunk, nem árt készülni a következő télre – figyelmeztet a Promenad.hu cikkében és videójában a szakember.

„Az orvosigazgató szerint azért nehéz védekezni a vírus ellen, mert nagyon gyorsan változnak a vírusok fajtái. Ezért érdemes felvenni egy minél több alcsoportot tartalmazó védőoltást, különösen gyermekeknek, szív- és tüdőbetegeknek, valamint idős embereknek.”

Aki még nem volt az idén influenzás, az már nem is lesz – A hírek főutcája

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis Vásárhelyre nem jutott el nagy járvány. A héten az Orvos válaszol rovatunk egyik vendége Havasi Katalin csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos, orvosigazgató volt, aki ennek kapcsán a jelenlegi influenza-helyzetről is nyilatkozott portálunknak. – Az idén is végigsöpört Európán a vírus, de Hódmezővásárhelyre igazán nagy járvány nem jutott el – mondta Havasi Katalin.

Becsapás

Áradat önti el Európát.

A világhírű Afrika-kutató, Stephen Smith szerint súlyos problémát jelent, hogy a túlnépesedő kontintens fiatalsága elindult Európa felé – elemez az Origo.hu.

„Smith a médiát hibáztatja abban, hogy az afrikai migránsokat szegény, nyomorult emberként tüntetik fel, akik a pokolból jönnek és menekülnek, holott a migránsok pont az olyan feltörekvő és fejlődő országokból jönnek el, mint Szenegál, Nigéria vagy Ghana. Az is igaz, hogy az az afrikai, amelyik elmegy, nem hisz Afrika jövőjében, ezért csapja be magát azzal az európai migránspárti média, hogy aki ide érkezett, azt megmentettük.”

Elindultak az afrikai migráns fiatalok Európa felé

Afrikának 2050-re 2,5 milliárd lakosa lesz. A világhírű Afrika-kutató, Stephen Smith szerint súlyos problémát jelent, hogy a kontintens fiatalsága elindult Európa felé – ez derül ki a l’OUEST-France újságnak adott interjújából. Európában súlyos migránsválság van. A hivatalos statisztikák szerint 21 millió migráns él a kontinesen, ami a lakosság 4 %-a az Eurostat 2016-os felmérése alapján.

Kockázat

A szupersztár akrobatikája.

Elképesztően veszélyes körülmények között fotózkodott Jennifer Lopez – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A Harper’s Bazaar legfrissebb címlapján a hírességet igazán extrém helyszínen láthatjuk. A 48 éves Jennifer gyönyörű a képeken, ám nehezen hisszük el, hogy valóban kockáztatta az életét, amikor akrobatákat meghazudtoló testtartással pózolt az épületek tetején.”

Nagyon veszélyes dologra szánta el magát Jennifer Lopez – fotók

Elképesztő, milyen veszélyes körülmények között fotózkodott Jennifer Lopez, ugyanis magassarkúban egyensúlyozott a város felett. A Harper’s Bazaar legfrissebb címlapján a hírességet igazán extrém helyszínen láthatjuk. A 48 éves Jennifer gyönyörű a képeken, ám nehezen hisszük el, hogy valóban kockáztatta az életét, amikor akrobatákat meghazudtoló testtartással pózolt az épületek tetején.