Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Elérkeztünk a hosszú hétvége utolsó napjához, és bár holnap új hét indul, ma még lehetőség van kicsit tovább pihenni, ráadásul a gyerekeket kézműves foglalkozás is várja a Hagymaházban – mai hírösszefoglalónkban erről is olvashat.

MH – összeállítás

Erdei Gábornéval, Király Zsiga-díjas hímző és szövő népi iparművésszel az általa megálmodott Kossuth utcai Népművészeti Házban beszélgettünk a népművészetekről és a ház létrejöttéről. A hétvégi időjárás nem kedvezett a focistáknak, szakadó esőben játszottak a meccsen, és bár megvolt a vezetés, nem tudta azt megtartani a hagymavárosi együttes, mely két győzelem után döntetlennel folytatta az NB III Közép csoport tavasz idényében.

A tegnapi napon a születésnapos Kincsemről is írtunk, a legyőzhetetlen csodakanca 144 éve született. A magyar csoda 54 alkalommal állt rajthoz, és 54 alkalommal aratott győzelmet. Áprilisban ismét megrendezik a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált: az április 15-i gálaesten a Grammy-díjas William Kanengiser lesz a sztárvendég.

– Az áfacsökkentések hatására nőtt a sertéshúsfogyasztás – mondta Fazekas Sándor. A földművelésügyi miniszter szombaton, a XII. abádszalóki böllérfesztiválon beszélt a sertéshúsfogyasztás emelkedéséről. Kitért arra is, hogy január elsejétől a halhús áfája is csökkent.

Az M43-ason egyórás torlódás volt tegnap a Csanádpalota-Nagylak autópálya határátkelőnél, 4-5 kilométeres kamionsor alakult ki. Őrizetbe vették azt a szegedi asszonyt, aki egy konyhakéssel hátba szúrta élettársát.

A mai napon Kreatív húsvéti kézműves foglalkozással várják a gyerekeket a Hagymaházban 9 és 12 óra között. A programon lehetőség lesz húsvéti ajándékok, lakásdíszek készítésére, tojásfestésre és karkötők horgolására.

A reggeli kávé mellé pedig az Illés számát ajánljuk, hiszen Illés Lajos Kossuth-díjas magyar zenész, az együttes alapítója a mai napon lenne 76 éves.