Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Az év 76. napjában járunk, amikor a Gertrúdokat és a Patrikokat köszönthetjük. Bár már a tavasz van, reggel ködre, napközben pedig 7 Celsius-fokra és esőre lehet számítani. Akár 13 milliméter ónos csapadék is eshet.

MH – összeállítás

Ma már számítani kell a rendőrség kiemelt ellenőrzésére: a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök szombattól hétfőig egy országos akció keretében. Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert hatalmas tömeg várta Sepsiszentgyörgyön. A miniszter több ezer ember előtt mondott beszédet.

A húsvétra hangolódtak Apátfalván – mivel tavaly is nagy sikere volt a kézműves délutánnak, idén is megszervezték azt. A hét embere rovatunkban a frissen kitüntetett Doktor Lászlóval beszéltünk. A Forgatós Táncegyüttes atyja már 3 éves kora óta táncol.

A hét embere: Doktor László – Makó Híradó

55. születésnapján egy jeles állami kitüntetést vehetett át Doktor László, a Forgatós Táncegyüttes művészeti vezetője, néptáncoltatója és alapítója a Parlamentben. Mint elmesélte, már 3 éves kora óta táncol – első partnere egy hokedli volt. Gajáta Fanni – Makó – Miért miért kezdett el néptáncolni? Hogyan kezdődött az egész?

Holnap érdemes óvatosan közlekedünk. Az OMSZ előrejelzése szerint délutántól már ónos esőre számíthatunk a térségben a mediterrán ciklonnak köszönhetően. Ha már jég, akkor hallgassuk meg Charlie jól ismert számát – inkább a whiskyben legyen jég, mint az utakon.