Hírek Kiemelt hírek Sport

Egy makói pont a Szekszárd ellen

Bár megvolt a vezetés, de nem tudta azt megtartani a hagymavárosi együttes, mely két győzelem után döntetlennel folytatta az NB III Közép csoport tavasz idényében.

MH-Csfoci.hu

Eddig hibátlan mérleggel állt két mérkőzést követően a Makó az NB III-ban, és a Szekszárd ellen azért léphetett pályára a gárda, hogy még közelebb lépjen a bennmaradás felé.

A végig szakadó eső alatt, roppant kellemetlen időben zajló találkozón Makó akarata érvényesült az első félidőben, ám a gólra a játékrész feléig kellett várni. Ekkor a sokadik szöglet azonban meghozta az eredményt a makóiak számára: Lipták Ákos fejesénél a kapus csak belekapni tudott a labdába, ezzel szerzett vezetést a Maros-parti együttes. Lékai a kapufára tolta Molnár János szabadrúgását, így maradt az 1-0.

A fordulás után már egyre jobban kijött a fáradtság a Maros-partiakon, és egyre többször jutott el a makói kapuig a Szekszárd: végül egy vitatható büntetőhöz jutottak a vendégek, akik nem is rontották ezt el – ennek eredményeképp egy pontot el tudtak vinni a hagymavárosból. A Makó továbbra is veretlen tavasszal, de ezúttal csak egy pontot szerzett, és 16 pontjával így továbbra is tizennegyedik a tabellán, tehát kapaszkodnia kell azért, hogy biztonságban érezhesse magát.

A következő fordulóban pedig Iváncsára utazik a gárda.

NB III Közép csoport, 19. forduló

Makó FC – Szekszárdi UFC 1-1 (1-0). Makó, vezette: Csontos Dávid (Zsákai Milán, Belicza Bence Péter).
Makó: Garamvölgyi – Sirokmán, Rakonczai, Lipták, Juhász, Széll K., Tóth T., Bánóczki, Molnár J., Gémes, Babolek. Edző: Méhes Tibor.
Szekszárd: Lékai – Károly, Lékó, Nagyváradi, Arena, Kovács D., Rácz F., Füredi, Hegedűs, Fejes. Edző: Kvanduk János.
Gól: Lipták Á.

Méhes Tibor: – Az első félidő a miénk volt, de a szünet után az ellenfelünk játszott jobban, ekkor kijött az, hogy egy hét alatt a harmadik meccsünket játszottuk. Az első játékrészben lezárhattuk volna a meccset, ha frissebbek vagyunk, de reális a döntetlen. Le a kalappal mind a két csapat játékosai, és a játékvezetők előtt is, akik helyt álltak ebben a borzasztó időben.

Forrás: Csfoci.hu

Borítókép: Makoifoci.hu