Hírek Kiemelt hírek

Több ezren várták Lázárt Sepsiszentgyörgyön

Hatalmas tömeg várta Lázár Jánost Sepsiszentgyörgyön, a miniszter több ezer ember előtt mondott beszédet.

MH – Sepsiszentgyörgy

Magasba emelt zászlókkal és tapssal fogadták ezúttal is a bevonuló hagyományőrző lovas huszárokat, s hasonlóan lelkes fogadtatásban részesült az idei ünnepség kiemelt meghívottja, a magyar miniszterelnökséget vezető Lázár János is, aki felszólalása előtt megkoszorúzta az Erzsébet parkban található emlékművet, kezet fogott és beszélgetett is az ünneplő sepsiszentgyörgyiekkel – így írt a miniszter látogatásáról a sepsiszentgyorgy.ro internetes portál.

– Itt állunk túl Herderen, túl Habsburgokon és kommunista diktátorokon, túl békediktátumokon, túl külső és belső árulásokon. Itt vagyunk és nem csak hogy magyarul álmodunk, de magyarul és szabadon beszélünk, magyarul éneklünk és magyarul imádkozunk – emelte ki a miniszter ünnepi köszöntőjében az eseményen, majd arról is beszélt: Az április 8-i választások tétje és 1848 márciusának idusa között párhuzamot vonva most is a fő kérdés a nemzeti függetlenség.

– A birodalom meg akarja mondani nekünk, hogy hogyan éljünk, kivel osszuk meg a településeinket, a szülőföldünket, a hazánkat. A nemzet azonban úgy tartja: semmit a magyarokról a magyarok nélkül, semmit az európai népekről és nemzetekről az ő döntésük nélkül. Mi a nemzetállamok, a területi autonómiák, szuverén nemzetek és népek Európájában hiszünk – szögezte le Lázár János, akit a beszédét követően több ezren tapsoltak meg. IDE kattintson a galériáért, még több fotót pedig ITT tekinthet meg!