Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó figyelmeztetése, Vásárhely szelleme, Gyurcsány pálfordulása, Pintér Tibor halálfélelme. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Vállvetés

Makói figyelmeztetés.

A Delmagyar.hu Farkas Éva Erzsébet makói polgármester ünnepi beszédéből azt emeli ki, hogy 170 év után most is harcolnunk kell Magyarországért, függetlenségünkért, szabadságunkért.

„Mindazt, amiért őseink küzdöttek, s amiért az elmúlt években vállvetve dolgoztunk, elveszíthetjük, sőt jövőnket, biztonságunkat, nemzeti identitásunkat, szokásainkat, hagyományainkat is. Idegenekké válhatunk saját hazánkban, saját településünkön a huszonegyedik században – hívta fel a figyelmet.”

Ünnepi műsor, koszorúzás és több száz ember a makói ünnepségen – fotók

170 év után most is harcolnunk kell Magyarországért, függetlenségünkért, szabadságunkért – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester, a makói megemlékezés ünnepi szónoka, miután felidézte a forradalom és a szabadságharc makói eseményeit. Hozzátette, mindazt, amiért őseink küzdöttek, s amiért az elmúlt években vállvetve dolgoztunk, elveszíthetjük, sőt jövőnket, biztonságunkat, nemzeti identitásunkat, szokásainkat, hagyományainkat is.

Szellem

Vásárhely nagyjai.

A Promenad.hu tudósít a hódmezővásárhelyi díszközgyűlésről, ahol Ambrus Sándor fazekas, népi iparművész, Dömötör János nyugalmazott radiológus főorvos és Szénási János fazekas, népi iparművész kapott Pro Urbe díjat.

„Akiket ma méltatunk, azok pontosan ennek szellemében dolgoztak és dolgoznak. Három közös jellemzőjük van: a tenni akarás, a példamutatás és a szeretet kifejezése.”

Ambrus Sándort, Dömötör Jánost és Szénási Jánost tüntették ki a díszközgyűlésen – A hírek főutcája

A tenni akarás, a példamutatás és a szeretet kifejezése a közös azokban, akik ma Pro Urbe díjban részesültek a hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen. Az önkormányzat minden évben azoknak adományozza az elismerést, akik évtizedek óta a város fejlődéséért, nevének öregbítéséért dolgoznak. A városi ünnepség után díszközgyűlést tartottak március 15-én a Városházán, ahol Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Abszolútum

Gyurcsány pálfordulása.

A DK elnöke tárgyalni hívta a Jobbikot, a Hirado.hu pedig emlékeztet, néhány hónapja kategorikusan kijelentette, hogy elhatárolódik a Vonáékkal való együttműködéstől.

„Riporter: Lesz baloldali összefogás? Gyurcsány F.: Együttműködés lesz. (…) Riporter: Szóba jöhet itt a Jobbik? Gyurcsány F.: Nem. Riporter: Abszolút nem? Lehetett olyat hallani, hogy a Jobbik… Gyurcsány F.: Tőlem még nem hallott ilyet.”

Gyurcsány diktál az ellenzéki oldalon?

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke március 15-i ünnepi beszédében tárgyalni hívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. Úgy fogalmazott, készek megtenni azt, amit eddig soha, mert tárgyalni kell a Jobbikkal. A Jobbik gyors és rövid közleményben tájékoztatott arról, hogy nem vesz részt a vasárnapi tárgyaláson.

Sokk

Pintér Tibor halálfélelme.

Első szerelme miatt kis híján megölték a Nemzeti Lovasszínház igazgatóját, hiszen szíve választottja már „foglalt” volt – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Az egyik randinkon követett minket az exe, és kirángatott a kocsiból – emlékezett vissza a színész. – Életem legsokkolóbb pillanata volt, amikor pisztolyt fogott rám. Összevissza beszélt, a lényeg az volt, hogy követelte, bánjak jól a lánnyal, de a mai napig nem tudom, miért nem lőtt. A lényeg, hogy nem tette meg.”

Rabló fogott pisztolyt Pintér Tibor fejéhez

Amikor a férfi rájött a viszonyra, követte a szerelmeseket, és egy félre­eső helyen kirángatta őket az autóból, majd pisztollyal fenyegette meg Pintért. A színész akkor nagyon megijedt, de évekkel később döbbent rá igazán, mekkora veszélyben volt. Pár éve felismerte egy tévéinterjúban a férfit, akit akkor gyilkossággal és rablással vádoltak.