Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Túl vagyunk a legmagyarabb nap ünnepén: tegnap az országban és a térségben is rengeteg helyen rótták le a tiszteletüket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Ma, aki teheti, pihenjen sokat. Az időjárás jelentéseket érdemes figyelni, ugyanis bármikor változhat az előrejelzés. Ma még csak esőt, holnapra azonban havat jósolnak a szakemberek.

MH – összeállítás

Budapesten Orbán Viktor miniszterelnök több százezer ember előtt jelentette ki, hogy a hazánkért harcolni fogunk. Az ország vezetője kifejtette, ismét eljött a nap, amely minden magyar ember szívét fölemeli, az a nap, amikor magyar nyelven írták be a világtörténelem nagykönyvébe a szót: szabadság. A békemeneten Makóról és a kistérségből is szép számmal vettek részt.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sepsiszentgyörgyi megemlékezésen vett részt. Az április 8-i választások tétje és 1848 márciusának idusa között párhuzamot vonva a miniszter azt mondta: most is a fő kérdés a nemzeti függetlenség. Az ellenzéki pártok az összefogásról és az együttműködésekről beszéltek.

Kiszomboron is megemlékeztek az 1848-as eseményekről. Makón megtelt a főtér: Farkas Éva Erzsébet polgármester az ünnepi beszédében elmondta, a 21. században elveszíthetjük azt, amiért 1848-ban az őseink küzdöttek.

Az 1848-as események kovácsolták össze a makóiakat (videóval) – Makó Híradó

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából a Forgatós Táncegyüttes egy táncszínházi előadással készült. A Kossuth-szobornál több százan gyűltek össze, hogy fejet hajtsanak őseink és hőseink előtt.

Állami kitüntetést vehetett át Doktor László, a Forgatós Táncegyüttes művészeti vezetője és  Gyarmati Lászlóné, a makói Gyarmati Cukrászda tulajdonosa és vezetője is. Portálunk főszerkesztője, Pintér M. Lajos érdemelte ki Csongrád Megye Sajtódíját ebben az évben.

A hosszúhétvége alkalmából sokan pihenhetnek vagy akár egy jó bográcsost készíthetnek. Az időjárás jelentésre érdemes figyelni, ugyanis záporesőre és zivatarra is lehet számítani. Ha ez felülírná a kinti programját, figyelmükbe ajánljuk a Makói Mozi kínálatát. Ma megnézhetjük a Lady Bird-öt; Bruce Willis legújabb filmét, a Bosszúvágyat vagy éppen a Tomb Raidert – aminek a premierjére válthatunk jegyet.