Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

Húsvéti tojások és nyulak készültek Apátfalván

A Marosvidék Baráti Társaság tagjai kézműves délutánnal kedveskedtek az apátfalviaknak. A gyerekek textilfigurákat készíthettek és tojást is pingálhattak. Aki esetleg tanulni szeretett volna, az megleshette, hogyan is kell kosarat fonni.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Nagy sikere volt a tavalyi húsvéti kézműves délutánnak, ezért is döntött úgy a Marosvidék Baráti Társaság, hogy idén is megszervezi ezt a programot Apátfalván. Ahogy tavaly, idén is különböző húsvéti dolgokat készíthettek a gyerekek és a felnőttek. Azonban, aki úgy gondolta, inkább megvásárolja a díszeket, ő is jól járt: makói és térségi kézművesek portékái közül lehetett válogatni, így illatos levendulapárnákat, horgolt tojásokat és természetes összetevőkből készült szappanokat, krémeket is lehetett vásárolni.

Az ügyes kezű gyerekek és felnőttek maguk készíthették el a díszeket. A Hagymavirág Foltvarró Egyesületnél nyuszikat, virágokat, csibéket és tojásokat lehetett varrni. Iván Józsefné elárulta, teljesen amatőrök is meg tudják csinálni a dekorációkat, ugyanis az alapokat a foltvarról elkészítették.

– A két lapot elég csak összevarrni, kitömni és dekorálni is lehet – tette hozzá a foltvarró, aki maga hagyományszerűen készül a húsvétra. – Főleg az unokáimnak készítek valamit. Ez az ünnep inkább az aktív pihenésről szól.

A kreatív húsvéti programot megduplázza a Marosvidék Baráti Társaság: vasárnap a Hagymaházban várják az érdeklődőket a tagok.