Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó aranyembere, március 15-i titkok, globális alvási krízis, Madgi anyus előrelátása. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Aranyember

Makói éremhalmozó.

Egyik legnagyobb hazai versenysikerét aratta a napokban a makói veterán atléta, Sebők Árpád: korosztályában az országos fedett pályás bajnokságon négyszeres magyar bajnok lett – írja a Delmagyar.hu.

„A korábban a makói polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportján koordinátorként dolgozó, most 74 esztendős férfi fiatal éveiben nem sportolt. Azért kezdett el futni 48 évesen, mert feltűnt neki, hogy a hozzá hasonló korúak kezdik elveszíteni régi testtartásukat, ő pedig nem akart így járni.”

A 74 éves makói Sebők újabb aranyai

Egyik legnagyobb hazai versenysikerét aratta a napokban a lapunkban többször bemutatott makói veterán atléta, Sebők Árpád: korosztályában az országos fedett pályás bajnokságon négyszeres magyar bajnok lett; 200, 400, 800 és 1500 méteres síkfutásban aranyérmes lett, 60 méteren és távolugrásban pedig ezüstérmet szerzett.

Kokárda

A forradalom titkai.

A Promenad.hu cikkében 1848. március 15-e titkos és vicces történetei tárulnak fel.

„Az első kokárdát Petőfi feleségétől kapta, Szendrey Júliától. Jókai Mór pedig Laborfalvi Rózától a Bánk bán előadásán.”

íme az 5 legérdekesebb tény március 15-ről, amit csak kevesen tudnak! – A hírek főutcája

Vicces sztorik következnek… 1. Tehénbőgés zavart be a Nemzeti dalba Amikor Petőfi elszavalta (ha elszavalta) híressé vált versét a Nemzeti Múzeum előtt egy arra vonuló tehéncsorda zavarta meg. A József-napi vásárra menve a vásárosok arra hajtották el teheneiket, mivel a múzeum kerítése csak félig épült fel, bementek a kertbe is.

Lopás

Globális alvási krízis.

A modern társadalmak saját természetes ritmusa figyelmen kívül hagyására kényszerítik az embert, ám ez súlyos veszélyekkel jár – figyelmeztet a Magyar Nemzet Online.

„Európai átlagban az emberek 29,2 százaléka nem alszik megfelelően, ebben a súlyos betegek és az enyhébb alvászavarok is benne vannak. Magyarországon ez az arány 31,3 százalék. Az óraátállítás pedig sokat ront a helyzeten, időt lop el az egyébként sem megfelelően alvó társadalomtól.”

Globális alvási krízist él át a világ

Ha valaki rendszeresen hét óránál kevesebbet alszik, akkor olyan kockázatnak teszi ki magát, mintha rendszeresen dohányozna, vagy alkoholista lenne. A modern társadalmak saját természetes ritmusa figyelmen kívül hagyására kényszerítik az embert: arra sarkall bennünket, hogy sokáig legyünk fent, a biológiai óránk pedig arra, hogy korán keljünk.

Házmester

Magdi anyus előrelátó.

Fodor Zsóka színésznő gyerekkorában megtanulta, hogy csak magára számíthat, ezért is törekedett mindig az anyagi biztonságra – olvasható a Lokál Online cikkében.

„Én az a típusú ember vagyok, aki szeret mindig előre gondolkodni. Szerencsémre a sorozatbeli ikonikus házmesterszerepemnek köszönhetően megismert egy egész ország, és keresett színésznő lettem. Most is rengeteget játszom, ami mind az akkori szerepem hozadéka. Nem tagadom, kerestem és keresek is annyit, hogy kényelmesen éljek.”

Fodor Zsóka: Keresek annyit, hogy kényelmesen éljek | Lokál

Fodor Zsóka nagyon előrelátó az anyagiak tekintetében. Pályafutása alatt mindig arra törekedett, hogy legyenek tartalékai, amiből majd idősként tudja fizetni a gondozását. Zsóka gyerekkorában megtanulta, hogy csak magára számíthat, ezért is törekedett mindig az anyagi biztonságra. – Kilencéves voltam, amikor a szüleim elváltak. Én az anyagiak miatt édesapámhoz kerültem.