Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Március 15-e van, a forradalom és szabadságharcra emlékezve pedig ma is több esemény várja Makó és a térség lakóit. Az ünnepi műsorok és koszorúzások már tegnap elkezdődtek, ezekről is beszámolunk mai hírösszefoglalónkban, de azt is eláruljuk, milyen idő várható a hosszú hétvégén!

MH –összeállítás

Átadták a felújított első és második világháborús katonasírhelyeket Makón: A Sarkadi család kezdeményezésére indult el a városban található katonasírok felújítása. Ehhez csatlakozott az önkormányzat is, így a Kálvária utcai katolikus temetőben 43 I. és II. világháborús emlékhelyet újítottak fel. A József Attila Múzeumban a Makói Művésztelep 1998-as alkotásaival emlékeztek meg a ’48-49-es forradalom és szabadságharcra. A megnyitón kihirdették a „Tetten érthető múlt” néprajzi- és történeti gyűjtőpályázat eredményét is.

A tegnapi napon a térségben több helyen is megemlékeztek. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Földeákon, Kiszomboron, Csanádpalotán és Magyarcsanádon járt, ahol fejet hajtott a márciusi ifjak előtt. Apátfalván a felső tagozatos diákok és nagycsoportos óvodások készültek ünnepi műsorral.

A tegnapi napon folytattuk online interjúsorozatunkat, ahol meghívott vendégeink a stroke kapcsán válaszoltak olvasóink kérdéseire. Arról is beszámoltunk, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint Márki-Zay Péter tevékenysége jogellenes adatkezelésnek minősül – mondta el a diktafonos rögzítések kapcsán.

A mai napon Kiszomboron tartanak ünnepi megemlékezést 10 órától, Makón 10:45-től térzenével indul a városi ünnepség, 11 órától pedig zászlófelvonás és ünnepi műsor várja a résztvevőket. A hosszú hétvégén ismét Szibériából kapjuk a hideget, így a hőmérséklet folyamatosan csökkeni fog vasárnapig: a következő napokban eső, ónos eső és havazásra is számíthatunk. A város is felkészült a kedvezőtlen időjárásra: amennyiben eső lesz, úgy az ünnepséget a Hagymaházban rendezik meg.

A mai napon pedig A harangok dalával indítjuk a reggelt: