Hírek Sport

Hétgólos meccsen makói diadal (videóval)

Fantasztikus találkozón nyerték meg Méhes Tibor tanítványai az NB III Közép csoport szerdai megyei rangadóját.

MH–Csfoci.hu

Egyaránt győzelemmel melegített a szerdai megyei ütközetre a tavaszi rajton Szentlőrincen diadalmaskodó Makó FC és a Hódmezővásárhelyi FC, most viszont egymás ellen kellett pályára lépniük az NB III Közép csoport 17. fordulójából korábban a pálya használhatatlansága miatt elhalasztott meccsen.

A HFC kezdett jobban, és az első félidő derekán egy szépen kijátszott akció végén Füredinek gurították vissza a labdát, aki a léc alá vágta ezt, ezzel megszerezte a vezetést a Vásárhely. Úgy tűnt, ez elég is lehet a félidei előnyhöz, azonban az utolsó percekben kihagyott a vásárhelyi védelem, a tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanság után pedig a korábbi HFC-játékos, Tóth Imre végezhetett el büntetőt, aki akárcsak a hétvégén, most is belőtte, így 1-1-gyel fordultak a felek.

A második félidőben Molnár János jutott főszerephez: a Szeged 2011-től kölcsönbe megszerzett játékos előbb egy kontrát fejezett be, majd szabadrúgásból volt eredményes, így 3-1-re meglépett a Makó. Nem adta azonban fe, a HFC, előbb Rácz Dezső szépített, majd Huszár Gergő egy kapu elé ívelt labdát követően már egalizálni is tudott. Mégsem ez volt az utolsó esemény a meccsen, mert egy makói szabadrúgásra Sirokmán érkezett, és negyedjére is betaláltak a Maros-partiak, ezzel megszerezték újabb győzelmüket, és roppant fontos három ponthoz jutottak – a HFC pedig sajnálhatja, hogy legalább egy pontot nem tudott elvinni Makóról.

Tekintse meg a találatok a szinvilag.eu videóján!

A hagymavárosiak ezzel a sikerrel egyébként meg is előzték a vásárhelyieket a tabellán.

A Makó szombaton a Szekszárd ellen folytathatja jó sorozatát: a mieink 15 órakor fogadják a Tolna megyeieket az Erdei Ferenc téren.

NB III Közép csoport 17. forduló:

Makó FC – Hódmezővásárhelyi FC 4-3 (1-1). Makó, vezette: Kovács Imre (Kovács II. Gábor, Gráf András)
Makó: Füstös – Rakonczai, Sirokmán, Tóth I., Juhász Gy., Molnár J., Széll, Tóth T., Bánóczki (Varga R., 61′), Gémes (Vajna, 90′), Babolek. Edző: Méhes Tibor.
HFC: Filipánics – Prasler, Huszár, Szilágyi, Mezei, Szántó, Füredi, Szabó M. (Mátó, 81′), Koncz, Rácz D., Varga B. (Bartyik N. – a szünetben). Edző: Szűcs Róbert.
Gól: Tóth I. (43′ – büntetőből), Molnár J. (70′, 77′), Sirokmán (86′) ill. Füredi (25′), Rácz D. (78′), Huszár (84′).

Méhes Tibor: – Az első félidőben defenzíven futballoztunk, míg a másodikban többet tettünk a győzelemért. Szerencsénk is volt a negyedik gólnál, de szerintem összességében megérdemelten nyertünk. Beívelt labdából kaptuk két gólt, erre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az edzéseken, mert másképp a későbbiekben komoly gondunk lehet. Sűrű ez a hét, szombaton a Szekszárd ellen játszunk, amely egy hihetetlenül nehéz ellenfél. (szinvilag.eu)

Szűcs Róbert: – Az első félidőben taktikailag sokkal jobbak voltunk, helyzeteink voltak, gólt szereztünk. A Makó szinte a kapunkig nem jutott el, működött a taktikánk, de a szünet előtt egy buta hiba után egyenlíteni tudtak. A gólunknál pedig Varga Bencét, a vezérünket is elvesztettük. A szünet után két elkerülhető gólt kaptunk, 3-1-ről pedig talán kevés csapat állt volna fel, de nekünk sikerült egyenlíteni. A végén viszont megkaptuk a negyediket is, talán lesről, talán nem, de ismét pontrúgásból. (hfc1912.hu)

Forrás: Csfoci.hu