Hírek Kiemelt hírek Térség

A ’48-49-es hősökre emlékeztek Kiszomboron

Piros-fehér-zöldbe öltözött a kiszombori Ady Endre Művelődési Ház, ahol megemlékeztek a ’48-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. A hagyományokhoz híven ünnepi műsorral készültek az alsó tagozatos diákok és az óvodások.

Kiss Dániel – Kiszombor

A megemlékezést Balázs Zoltán önkormányzati képviselő ünnepi beszéde nyitotta, amiben kitért arra, hogy milyen megítélése volt az ünnepnek az utóbbi százhetven évben. Továbbá elmondta, hogy milyennek is gondolja a maga március tizenötödikéjét.

– Olyannak, amit 170 évvel ezelőtt átéreztek az akkori bátor emberek. Tiszta szívvel, naivan hinni, hogy egyszer talán végre összefogunk, megfogjuk egymás kezét – akkor, Pest-Budán ezt tették. És nem számított, hogy ki milyen nemzetiségű, vallású, hogy nő vagy férfi, ifjú vagy öreg – mondta el beszédében.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepi műsort a Kiszombori Karátson Emília Óvoda Napsugár csoportja nyitotta, amelyben énekszó mellett egy koreográfiával meglobogtatták a magyar zászlót is. A Kiszombori Dózsa György Általános Iskola alsó tagozata egy rendkívül színes és változatos műsorral készült a megemlékezni vágyóknak. Az előadásban a közös szavaláson túl néptánccal, vetítésekkel és zászlólobogtatással, kardcsattogtatással idézték fel a forradalmi hangulatot a diákok.

navigate_before
navigate_next

 Az ünnepi műsort koszorúzás követte: a Kossuth és Petőfi szobroknál tiszteletét tette Kiszombor Nagyközség Önkormányzata nevében Szegvári Ernőné polgármester és a képviselő-testület tagjai, továbbá a Kiszombor Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánia, a Kiszombori Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Kiszombori Dózsa György Általános Iskola, a Kiszomborért Alapítvány és a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör képviselői.