Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Mesés wellness, csanádpalotai fog-gate, ellenzéki morzsolódás, erdélyi pszichothriller. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Főnyeremény

Pihenj a Promenaddal!

Mesés wellnesst kínál Facebook-oldala követőinek és megosztóinak a megújult Promenad.hu.

„Az új Promenad hírportál Facebook-oldalának lájkolói és megosztói között egy két fő részére szóló háromnapos, két éjszakás wellnesslehetőséget sorsolunk ki az Alföld gyöngyszemébe, a mezőtúri Hercegasszony Birtokra. Pihenésük hívószavai a természet és a meghittség lesznek, erről ITT kaphatnak ízelítőt.”

Játék: Mesés pihenést nyerhet a Hercegasszony Birtokra – A hírek főutcája

Játékunk március 24-ig tart! Íme egy kis ízelítő: Kép forrása: grind.hu Tagged Hercegasszony Birtokra, játék Egy ilyen aktív erőfeszítés, kombinálva a passzívabb intézkedésekkel – mint a kiszolgált műholdak üzemanyagának lecsapolása – nagyjából konstans szinten tartaná az Szakértők szerint a térhatású televíziók terjedését elsősorban a 3D Blu-ray lemezek fogják segíteni, jóllehet ebben a formátumban mindössze 30 film Az androidos Play áruház eddig az APK telepítőfájl méretét mutatta egy-egy alkalmazás mellett.

Elszámolás

Fogas kérdések.

Folytatódik a csanádpalotai ügy: másik fogorvost is ellenőriz a hatóság, aki háromszor számolt el esztétikai tömést, az érintett beteg szerint azonban egyszer sem tömték a fogát abban a rendelőben – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Nem is akartunk rosszat senkinek, csak azt: derüljön ki, hogyan használják fel mindnyájunk pénzét. Akik ezt velünk együtt így gondolják, azt tették szóvá a Facebookon, hogy nyilván a mi kettőnk ügyében kérik vissza a pénzt a doktornőtől. Pedig úgy lenne igazságos, ha átfogó vizsgálat indulna, és kiderülne, hány ilyen fals elszámolás történt. Ehhez viszont nyilván háromezer ember orvosi beavatkozásait kellene ellenőrizni, ami tényleg hatalmas munka.”

Folytatódik a csanádpalotai ügy: másik fogorvost is ellenőriz a hatóság

Másik fogorvost is ellenőriz a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a csanádpalotai vizsgálathoz kapcsolódva, bejelentés alapján. A lapunkban többször bemutatott ügy lényege, hogy két csanádpalotai állampolgár olyan fogorvosi beavatkozások írásos nyomára bukkant ügyfélkapun elérhető betegéletútján, amelyek a valóságban nem történtek meg. A két hölgy, Bisztrán Györgyné és Brútyó Boglárka bejelentést tett, a NEAK, majd a kormányhivatal is vizsgálódott.

Morzsolódás

Ellenzéki érdekütközések.

Nemhogy összellenzéki koordináció nem lesz, de még a baloldali pártok közötti egyeztetés is kérdéses, ha pedig a Békemeneten nagyságrendekkel többen lesznek, elindul egy széthúzás – elemeznek szakértők a Hirado.hu cikkében.

„Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa szintén úgy vélte, nem érdekük az összefogás. A Jobbik-szavazók lemorzsolódnak, a megmaradt tábor kiábrándul, és számukra nem szimpatikus, hogy Vona Gábor egy ilyen alkuval Gyurcsány Ferencet segítené a hatalomba. Ezt tudják a Jobbikban is, ezért nem is merik nyíltan kimondani, hogy bármilyen háttéralkut kötöttek volna.”

Elemzők szerint az ellenzéki pártoknak kevés esélyük van a kormányváltásra

Nemhogy összellenzéki koordináció nem lesz, de még a baloldali pártok közötti egyeztetés is kérdéses, ha pedig a Békemeneten nagyságrendekkel többen lesznek, elindul egy széthúzás – vélik a szakértők. Ha szétnézünk az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei között, akkor Szél Bernadett, Vona Gábor és Karácsony Gergely tekinthető olyan aspiránsnak, aki mögött valóban mérhető politikai erő áll.

Kihívás

Erdélyi pszichothriller.

Egy skandináv hangulatú thriller forog az elsőfilmes rendezővel, Bagota Bélával Erdélyben, a Hargita északkeleti részén, egy köpésre a népszerű turistaközpontoktól – a 24.hu helyszíni riportja.

„Bagota azt is hozzátette, hogy nem akarták a forgatókönyvet a magyarok és a románok közötti konfliktusokra kiélezni, ember és ember közötti viták jelennek meg. Ehhez csak pluszt ad, hogy a film harminc százaléka románul forog, ami főszereplő, Krisztik Csaba számára is nagy kihívást jelent.”

Így készül a pszichothriller egy erdélyi bányában

A most készülő új, magyar filmnél kis túlzással a helyszín írta a történetet, és nem fordítva. Egy skandináv hangulatú thriller forog az elsőfilmes rendezővel, Bagota Bélával Erdélyben, a Hargita északkeleti részén, egy köpésre a népszerű turistaközpontoktól.