Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Korán a hét végéhez érkeztünk, ugyanis a március 15-ei ünnepnapnak köszönhetően sokaknak már nem is kell dolgozniuk – hiszen múlt szombaton ledolgozták a pénteki napot. A keddi napunk sem volt unalmas, rengeteg hírrel örveztettük meg az olvasóinkat.

MH – összeállítás

Rendkívüli testületi üléssel kezdett a makói grémium: a képviselő-testületi hét napirendi hét pontról tárgyalt. Megérkezett az első gólya Maroslelére. Mint megtudtuk, régen 5-6 fészekben is laktak a fehér madarak, ma már csak a polgármesteri hivatalhoz tér vissza egy-egy gólya. Elektromosautó-töltő működik a Bástya Hotel parkolójában – Puszta Sándor, a hotel ügyvezető tulajdonosa félmillió forintot fordított saját zsebből a töltőre.

Délelőtt Havasi Katalin csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos, orvosigazgató és Papp Ferenc PhD csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos, osztályvezető főorvos volt szerkesztőségünk vendégei – az olvasóink a gyerekbetegség témában kérdezhették a szakembereket. Megújul a Kálvin téri óvoda: a konyhát, a melegítőkonyhát és a tornaszobát érinti majd a felújítás.  Megérkezett Csanádpalotára az a 72 millió forint, amelyet  számláik rendezésére és a válságköltségvetésben eddig fedezet nélküli tételek finanszírozására használja majd a település.

Megérkezett a pénz Csanádpalotára – Makó Híradó

Nagy Szabolcs – Csanádpalota Az államtól kapott forrást a számláik rendezésére és a válságköltségvetésben eddig fedezet nélküli tételek finanszírozására használja majd a település, tudtuk meg a polgármestertől. – Ez vissza nem térítendő támogatás. A válság költségvetést teljesen lecsupaszítottuk korábban, abban már nem volt hiány, a racionalizálási intézkedéseket megtettük, csak a kötelezően előírt feladatokat tartottuk meg.

Bár ma szerda van, azonban több településen már ma megemlékeznek az 1818-49-es forradalom és a szabadságharcra: 9 órától Földeákon koszorúzzák meg az emlékművet, 10 órakor megáldják a Kálvária utcai temetőben található katonasírokat. 11 órakor a kiszombori Petőfi- és Kossuth-szoborhoz helyez el koszorút az önkormányzat. 14 órakor Apátfalván, 15 órától pedig Maroslelén és Csanádpalotán lesz ünnepi megemlékezés. 16 órakor Magyarcsanádon kopjafákat ad át Farkas János polgármester és Lázár János képviselő.

Fontos megemlítenünk, hogy a makói ünnepség miatt már estétől forgalomkorlátozásra kell számítani a városban. A kerülőutakról táblák segítik a közlekedőket.