Hírek Térség

A haza függetlenségéből nem engedhetünk

Az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola felső tagozata és a Dózsa György utcai nagycsoportos óvodások készültek március 15-ei ünnepi műsorral. A hangulatos előadások után a faluház előtti Petőfi-szoborra koszorút helyeztek el.

MH – Apátfalva

A márciusi ifjak előtt tisztelegtek Apátfalván szerda délután. Kiszely Jánosné, a Szociális és Nemzetiségi Bizottság elnöke készült ünnepi beszédében kiemelte: a haza szabadságából, függetlenségéből nem engedhetünk, ahogyan 1848. március 15-én sem engedtek a hősök.

– A magyarság jövőjét nem tehetjük kockára a pillanatnyi érdekekért. Ezt kívánja tőlünk a nemzet méltósága, és ezt kívánja a gyermekeink jövőéért érzett aggodalom és felelősség is. Apátfalva a mi kis országunk, földünk, életterünk. Minden nap küzdünk, hogy szebbé, élhetőbbé tegyük a településünket. Ahhoz, hogy a múltban és a napjainkban kitűzött célokat meg tudjuk valósítani, bíznunk kell egymásban – hangzott el a köszöntőben.

Szekeres Ferenc polgármester elmondta: régen voltunk ilyen közel ahhoz, hogy a magyarság céljait megvalósítsuk, a magyar szabadságot kiteljesítsük.

– A szabadság azoké, akik elég bátrak, hogy kivívják – tette hozzá a település vezetője.

A megemlékezés során a Dózsa György Általános Iskola felső tagozata készült rövid, ünnepi műsorral, illetve a Dózsa György utcai óvoda nagycsoportosai dallal és verssel készültek. A megemlékezés koszorúit a Petőfi-szoborhoz helyezték el.