Hírek Kiemelt hírek Térség

A márciusi hősökre emlékeztek a térségben

Lázár János, a térség országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter Földeákon, Kiszomboron, Csanádpalotán és Magyarcsanádon járt, illetve fejet hajtott a márciusi ifjak előtt.

Gajáta Fanni – Makói kistérség

A földeáki háborús emlékszobornál kezdte a napot Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hajnal Gábor polgármesterrel közösen helyezett el koszorút a világháborús emlékműnél. Később a kiszombori képviselő-testülettel látogatott el a Kossuth- és Petőfi-szobrokhoz, ahol lerótta tiszteletét az 1848-as forradalom és hősei előtt.

navigate_before
navigate_next

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Földeákon és Kiszomboron.

Délután Csanádpalotán járt Lázár János, ahol megnézte a Dér István Általános Iskola diákjainak a műsorát, majd koszorút helyezett el a hősök tiszteletére emelt emlékműnél. Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott 1848. március 15-re minden magyar büszke, ugyanis minden tavasszal erőt ad.

Magyarcsanádon emlékezetes 1848-as ünnepséget tartottak, ugyanis délután átadták azt a kopjafát, amelyet a szőkefalvi Ács Ferenc készített a forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján. Farkas János polgármester köszöntőjében elmondta, a felavatott emlékmű kegyeleti emlékhelyéül fog szolgálni, amelyből erőt és bátorságot meríthetnek az emberek. Ezt követően koszorút helyeztek el a kopjafa tövében.

navigate_before
navigate_next

Lázár János Csanádpalotán és Magyarcsanádon.