Hírek Térség

A 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek Ópusztaszeren

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthonában már hagyománynak számít, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra megemlékeznek. Idén a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola 6. osztályos diákjai készültek színvonalas ünnepi műsorral.

MH – Ópusztaszer

Megzenésített versekkel és néptánccal készültek az ópusztaszeri Szent Miklós Katolikus Általános Iskola 6. osztályos diákjai az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából. A műsorukat a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthonában élőknek adták elő. A gyerekek produkcióit lakók mindig nagy érdeklődéssel várják és örömmel fogadják őket. Simon Györgyi részlegvezető elmondta, hagyománynak számít, hogy megemlékeznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra, amely Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált.

Az előadás zárásaként Kolompár Krisztián lakó előadásában a Szózatot hallhattuk. A műsort követően a földszinti társalgóba invitálták meg a diákokat és tanáraikat, ahol üdítővel, nápolyival és ajándék kulcstartóval lepték meg őket.