Hírek Kiemelt hírek Makó

Megújul a Kálvin téri óvoda

Farkas Éva Erzsébet polgármester erről egy videóban számolt be. Mint elmondta, a Kálvin tér 6. szám alatt található intézményben a konyha, a tálalókonyha és a tornaszoba is megújul ebben az esztendőben. A városvezetés elmúlt években több mint 20 millió forintot fordított a Makói Óvoda tagintézményéire.

MH – Makó

– 2018 a családok éve – hangzik el Farkas Éva Erzsébet polgármester videójában, amelyet nemrég töltött fel a közösségi oldalára. Mint kiemelte, kormányzati szinten is számos intézkedés történt, amely a családokat támogatja. – Ezek közül talán a legfontosabb a családi adókedvezmény, az ingyenes étkeztetés, illetve a családi otthonteremtés kedvezménye.

Természetesen, a gyerekek is fontosak a városvezetés számára, ezért első döntések között szerepelt a bébikötvény értékének megemelése is – most 100 ezer forintot vehetnek át a szülők.

A város egy óvodát, négy tagintézménnyel működtet, tart fent. Az elmúlt években több mint 20 millió forintot fordítottak az intézményekre: többek között karbantartási munkálatok születettek meg az összegből és eszközöket vásároltak. A város első embere a videójában megosztotta, ebben az évben a Kálvin téri óvodát újítják fel: a konyha, a tálalókonyha és a tornaszoba is megújul még ebben az évben.