Hírek Kiemelt hírek Térség

Megérkezett a pénz Csanádpalotára

Mintegy 72 millió forintot kapott a település az adósságainak rendezésére, és 28 milliót a közfoglalkoztatási programra előlegként.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

Az államtól kapott forrást a számláik rendezésére és a válságköltségvetésben eddig fedezet nélküli tételek finanszírozására használja majd a település, tudtuk meg a polgármestertől.

– Ez vissza nem térítendő támogatás. A válság költségvetést teljesen lecsupaszítottuk korábban, abban már nem volt hiány, a racionalizálási intézkedéseket megtettük, csak a kötelezően előírt feladatokat tartottuk meg. – mondta el Nyergesné Kovács Erzsébet.

Hiányosságok azonban még mostanában is előjöttek, ami nehezíti a helyzetet, a polgármester pedig számít arra is, hogy a jövőben is előkerül még pár váratlan kiadás.

Legutóbb például az derült ki, hogy a játszóterek két évenkénti szabványossági felülvizsgálata soha nem történt meg, így a játékok közül szinte az összes tönkrement, erre mintegy 3 millió forintot irányoztak elő. Az önkormányzati épületek közül egyetlen egyen sem volt biztosítás sem, erre folyamatban vannak az árajánlatkérés. A gázkazánok is nagyon rossz állapotban vannak, ugyanis azokat sem vizsgálták felül évente.