Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Mezőhegyes esélye, Lázár babapiskótája, kirakatsztárok aranyköpései, lerasszistázott igazság. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Kapunyitás

Lázár és a babapiskóta.

Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Promenad.hu interjújában Miniszterelnökséget vezető miniszter.

„Az áprilisi választás arról szól, hogyan tudjuk megvédeni a hazánkat Brüsszeltől, a bevándorlástól, és hogyan tudjuk megóvni azokat az eredményeket, amelyeket nyolc év alatt közösen elértünk. Ha Magyarország egyszer megnyitja a kapuit a bevándorlás előtt, ez az ország örökre és visszavonhatatlanul megváltozik. A tét tehát a hazánk, a szuverenitásunk és az eredményeink megvédése, amihez egységre van szükség.”

Lázár János: A politika nem babapiskóta – A hírek főutcája

Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város jövőjéért, de továbbra is együttműködésre int. Április 8-át illetően pedig úgy fogalmaz: a haza, a szuverenitás és a közösen elért eredmények megvédése a cél. Promenad-interjú.

Teremtés

Megszakad a hagyomány.

De rögtön újat teremtenének: Fábiánsebestyén helyett Mezőhegyesen indul a fogatszezon – erről ír a Delmagyar.hu.

„A hagyományosan április végén, május elején tartott idénynyitó, hazai rendezésű nemzetközi szabadtéri program a világ legnevesebb hajtóit, illetve nézők ezreit vonzotta a faluba. Farkas Sándor – aki 2016 óta a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos – szerint a ménesbirtokon jobbak a feltételek, ott vannak a lovak, hagyományt szeretnének teremteni.”

35 éves hagyomány szakadt meg: Mezőhegyesen kezdik a szezont a fogatok, nem Fábiánsebestyénen

Inkább úgy fogalmaznék: kap egy esélyt Mezőhegyes – mondta lapunk érdeklődésére Farkas Sándor országgyűlési képviselő. Az interneten akadtunk rá az információra, miszerint a több mint három évtizedes múlttal bíró fábiánsebestyéni nemzetközi lovasversenyt idén már a Békés megyei településen rendezik.

Molesztálás

Svédország bukása.

A Hirado.hu az M1 nyomán arról ír, hogy a bevándorlás tönkreteszi a svéd nagyvárosok életét, de aki ezt kimondja, az lerasszistázzák.

„A metrón nem tudsz nappal utazni Stockholmban, ott, ahol éltem, mert szexuálisan molesztálják az embert, és sehol nem kapsz segítséget. A rendőrség nem jön ki – nyilatkozta az M1-nek egy Stockholmban született magyar származású nő. Szerinte a legnagyobb baj, hogy a rendőrséget hiába hívják ki, nem segít. Egyrészt mert már nincs elég rendőr, másrészt vannak olyan városrészek, ahova már ők sem mernek kimenni.”

Migráció: újabb Svédországban élő magyar szólalt meg

Egyre több Svédországban élő magyar meséli el vagy írja meg az M1-nek, hogy milyen hatása van a bevándorlásnak a nagyvárosokban. Mindannyian megerősítik annak a nőnek a tapasztalatait, aki a napokban először mert erről beszélni az M1-en.

Aranyköpés

Sztárok a kirakatban.

A magyar tévések, énekesek is betörtek a YouTube platformjára, egyre többen indítanak saját vlogot, ahol családjukat, otthonukat, hétvégi programjaikat és utazásaikat is kendőzetlenül megmutatják – így az Origo.hu.

„Ördög Nóra és párja akkor kezdtek vlogolni, mikor az Ázsia Expressz forgatása miatt az egész család Ázsiába utazott. A Nánázsia betekintést adott a reality hátterébe, de főként a családról, az utazással járó nehézségekről, a honvágyról és a mindennapokról szólt. Mici és Venci nagyon népszerű lett a nézők körében, még egy különkiadás is készült az aranyköpéseikkel.”

Nem rejtegetik magánéletüket a magyar sztárok

A tévések, énekesek is betörtek a YouTube platformjára, egyre többen indítanak saját vlogot, ahol családjukat, otthonukat, hétvégi programjaikat és utazásaikat is kendőzetlenül megmutatják. A Nánási család Ázsiában felvett első vlogja csaknem 749 ezer nézőt érdekelt eddig, és már a negyedik úti videónaplójukat készítik.